Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Könyvmolyképző kiadó szerkeszt...

Könyvmolyképző kiadó szerkesztőképzése - tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Idén is lehet jelentkezni a Szövegkertészet kurzusra. A téma nagyon érdekel, szeretek ilyennel foglalkozni. Örülnék, ha ilyen munkám lehetne valamikor a jövőben. Viszont a kiadóval és a szerkesztőinek egy részével szemben vannak fenntartásaim...

Van valakinek tapasztalata vele?

2021. nov. 1. 21:43
 1/3 anonim ***** válasza:

fizetős?

a könyvmolyképzőről én is nagyon vegyes véleményeket hallottam.

ha fizetős és sok pénzt kérnek el, akkor ez elsősorban pénzlehúzásról szól, nem annyira a munkaalkalom teremtéséről vagy a képzés nívójáról.

a covid nehéz helyzetbe hozta a kiadókat is, számukra ez bevételtermelés.

hasonlót láttam a sanoma cégnél is, kb. fél millás tandíj, és olyanok tanítanak újságírást, akik médiaszak környékére sem jártak.

itt is érdemes megnézni, akik tanítanak, milyen végzettséggel rendelkeznek, milyen szakmai eredményeik vannak.

2021. nov. 2. 13:10
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, fizetős.

Fél milla épp nincs, cca. 200ezerbe kerül. Nekem ennyit megérne alapvetően, de kíváncsi lennék hogy az itt szerzett tudással más kiadóknál is adnának-e munkát (főleg bedolgozós érdekelne, nem teljes állás)? Persze ezt csak az tudhatja, aki járt épp ebben a cipőben már.

Mert a könyveik minősége nekem sokszor szemet szúr...

A kiadó főszerkesztője az oktató egyébként, aki egyben író is, de amit tőle olvastam is problémás volt nekem írástechnikailag, ezért kicsit vegyesek az érzéseim, hogy kapok-e bármi értelmes tananyagot a pénzért cserébe...

2021. nov. 2. 13:36
 3/3 anonim ***** válasza:
63%

alapvetően kommunikáció- és médiatudomány, ill. magyar szakos diplomákkal lehet érvényesülni szerkesztőként.

ha ilyen végzettséged nincs, akkor inkább ne vágj bele, mert egy ilyen tanfolyam nem fog azzal a tudással felvértezni, ami ehhez a munkához kell.

és erősen kérdőjeles, ha ők ezt másképp gondolják.

ill. abban sem hiszek, h. minden ott végzőnek tud a kiadó munkát adni.

2021. nov. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!