Mesterképzésen levelezőre jártam, az órarend tartalmazta, hogy mikor lesznek órák (tömbösítve pár alkalom, egy-két napba zsúfolva),
Tehát havonta egyszer kellett elutazni, a távolság miatt én ott kerestem szállást.
Egyszer töltöttem ott a hétvégét is, mert nem volt értelme a távolság miatt hazajönni, pénteken még volt órám, hétfőn meg már másik tárgyból volt vizsgám. Mivel pénteken későn ért véget, így szombaton tudtam volna hazajönni, de vasárnap mehettem is volna vissza, hogy oda érjek a vizsgára.
Nekem mákom volt, a munkahelyem támogatott, még csak szabit sem kellett kivennem, vezetői engedéllyel voltam távol.
Alapképzésre járok. Kéthetente péntek, szombat vannak konzultációk. Tömbösítve. Vagyis 1 nap általában 2 tantárgy. 1 tantárgynak általában 2, max 3 napja/konzultációja van. Mivel az idő kevés, ezért az évközi jegyes tárgyaknál is kvázi vizsga van, vagyis a vizsgaidőszakban (vagy ahhoz közeledve) jelölünk ki ZH írásra időpontot, ami lényegében írásbeli vizsga módjára zajlik.
Pedagógus képzés, így időnként vannak kötelező megjelenések gyakorló iskolában, illetve kötelező gyakorlatok/tanítások.
És a BSc-t es az MSc-t is levelezőn vegeztem, különböző egyetemen a kettőt.
A BSc-n péntek reggeltől délutánig és szombat reggeltől délutánig voltak az órák tömbösítve. Általában egy nap/1 tantárgy. Így ide már csütörtök délután leutaztam és a szombat esti vonattal jöttem haza.
Az MSc kepzésen kb. ugyanez volt, de pénteken csak dél körül kezdődtek az órák, így oda elég volt csak péntek reggel leutazni.
Tömbösítés ide vagy oda, nekünk nagyon sok anyag maradt önálló, otthoni feldolgozásra. Az előadásokon a részvetel ugyanúgy nem volt kötelező, viszont mivel egy napon ledarálták az egész féléves anyagot, pótlásra pedig nem volt lehetőség, ezért mi minden alkalommal ott voltunk.
Ami könnyebbség volt, bár gondolom az intézmény függő, hogy nem voltak tantárgyi egymásra épülések. Így ha egy tárgy nem sikerült, akkor az elvileg ráépülő tárgyat simán felvehetted a következő félévben. Illetve nálunk hál' Istennek nem sz*rakodtak olyanokkal, mint ilyen-olyan beugró zh-k, meg hasonlók, amikkel viszont a nappalisok szívtak eleget bőven.
A vizsgákat a nappalisokkal együtt hirdették meg általában, így azok sokszor hétköznap reggel vagy napközben voltak, de volt olyan tanár, aki rendes volt és hirdetett vizsgát hétvégére is.
Az ottalvásokat kolikban vagy az egyetemhez közeli panziókban oldottam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!