Mire van szükségem ahhoz hogy lőtèrre járhassak?
Előszóban: nem terrorizmusra kèszülök,csak komoly válaszolók kommenteljenek.
Szeretnèk lövöldözni. Szeretnèm kipróbálni. Annyira èrdekel.
Itt Magyarországon nem sok esèlyt látok rá hogy nekem sajàt fegyverem legyen. Nincs szüksègem viselèsire,csak tartásira. Mint a filmekben. Itthon lövöldöznèk konzerves dobozokra. De annyi minden kell hozzá. Tesztek,oktatások,engedèlyeztetès stb
Mèg ha ezeken mind át is mennèk ez egy baromi költsèges folyamat.
Szóval marad nekem a lőrèr.
De vajon ahhoz is kellene mindez? Vagy egyszerűen csak fogalok időpontot,ott az oktató elmagyarázza,kipróbáljuk,megìtèli hogy maradhatok-e ès ennyi?
Ha nem versenyszerűen akarsz "lövöldözni", csak egy-két hetente kijárni szórakozásból, akkor ahhoz (persze ha elmúltál 18 éves, és van személyid/útleveled) csak pénz kell, semmi más. Be lehet fizetni komplett csomagokra, amiben benna van a lőtér haszánlat, fegyver bérlés, lőszer, oktató.
Ha saját fegyvert szeretnél tartani, akkor az bonyolultabb. Két út van, ami halandó számára is elréhető: Vadászat és sportlövészet. Sportlövészet problémás, mert ott nem lehet "csak úgy" durrogtatni, egyesületi tagnak kell lenni, minősítést kell lőni rendszeresen. Otthon ki kell alakítani a fegyverszekrényt, rendőrséggel ellenőriztetni (ez mondjuk vadászat esetén is megvan). És itt a minősítés, egyesületi tagság nem bemondásra megy, ha nem végzed a lövészetet aktívan, sportként akkor nem fogod tudni megcsinálni (kivéve ha protekciós vagy). A vadászati célú fegyvertartási engedély megszerzése jóva legyszerűbb, olcsóbb, de csomó sallangot kell megtanulni ami téged nem érdekel, és a tartható fegyverek köre is erősen korlátozott (nem öntöltő puska, sörétes, ennyiben kb. ki is merült). Persze vadászengedélyel is mehetsz a lőtérre gyakorolni, és ennek előnye a sportlövészettel szemben, hogy ez olyan mint a jogosítvány, egyszer kell megcsinálni. Sportlövészet esetén évente meg kell újítani a minősítést.
Elmész lőtérre, ha elmúltál 18, kifizeted a pénzt, bemutatod az irataid, és ennyi. Én is akarok majd menni, esetleg, ha környékbeli vagy, akkor csatlakoznék is hozzád, ha benne vagy.
Mondjuk én biztonsági őr vagyok, szóval most akarok majd jelentkezni fegyverismereti vizsgára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!