Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Autóiskola váltás, ezután...

Autóiskola váltás, ezután hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Jelenleg 12 óránál tartok, amit mondhatni levezettem, ebből nagyrészt az oktatóm kávézni állt meg vagy ide-oda kellett vinnem. Volt, hogy több órát írt be, mint amennyit levezettem. Már a legelején kifizettette velem a 30 óra árát,mert hogy akinek be van fizetve, gyakrabban viszi (persze ez sem történt meg). Autóiskola váltás esetén mind a 30 óra árát elbukom? Vagy ez hogy működik?

Válaszokat előre is köszönöm!:)

2021. júl. 13. 08:14
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az adott suli titkárságán kellene érdeklődni, hogy ott milyen szerződésetek van.

Én az első sikertelen forgalmi vizsga után elégeltem meg az oktatómat, így nem volt "bent" pénz, amit bukhattam volna, ezért nem tudok ebben sajnos segíteni. Viszont bementem a suliba, szóltam a titkár lánykának h sulit szeretnék váltani, kérdezte, hogy miért? Mondtam neki 1-2 dolgot, mondta h összeszedi a papírjaimat, másnap menjek be érte. Másnap odaadta, mondta h nem örült az oktatóm :'D aztán ennyi volt. Utána a másik suli oktatójával csak pár alkalmat mentem és meglett a jogsi.

Sok sikert! :)

2021. júl. 13. 08:27
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Én nem bonyolítanám a helyedben átpapírozgatással, inkább szerezz egy kocsit magadnak ismerőstől, és gyakorolj egy forgalomtól elzárt parkolóba hétvégente.

A vizsgakövetelmény fent van a neten, mindíg is fent volt.

Az oktatóddal már csak a vizsgaútvonalakat gyakorold be (az is fent van a neten, az összes lehetséges)!

Az én időmbe, még "google maps" sem volt, nem lehetett virtuálisan bejárni az útvonalakat, neked ez is könnyítés.

Ha átpapírozol másik iskolába azt a vizsgabiztos is látni fogja, és már eleve olyan lessz a hozzádállásuk, hogy biztos béna vagy...

Nem az oktatón múlik a vizsgád, hanem rajtad, hogy mennyit gyakorolsz, hogy kifejlődjön a szükséges készség, amit a vizsgán elvárnak

(nem kell gondolkodnod, mit teszel, csak egyszerűen megy összefüggően, olajozottan, egyértelműen, magabiztosan)

Ha ez megvan akkor meg már csk "szerencse" kell, mint minden más egyéb vizsgához!

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

Háromszor annyit mint amennyi órát vettél volna az iskolától vagy az oktatódtól, mert eleve nem árt rendes kocsin is menned, illetve más fajtán mint az oktatóautó amit megszoktál és ami sokszor "könnyítve" van..

Aztán van, hogy pont a vizsgád előtt "elromlik" és egy másik kocsit kapsz vizsgára ami tök más és csak lesel!

2021. júl. 13. 09:03
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
#2 elég nagy butaságot írtál. Jó ötlet a parkolóban gyakorlás: fordulásokhoz és parkolásokhoz. De az emberek 99%-a nem ezen bukik meg vizsgán. Éles helyzetben,forgalomban kell gyakorolni, amiket egy üres parkolóban nem lehet.
2021. júl. 13. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerinted butaság max, több emberen segítettem már tanácsaimmal, rokonomékon, és ismerősökön is, megköszönték, hogy időt szántam rájuk és magabiztosabban érezték utána a kocsit illetve annak határait.
2021. júl. 13. 10:33
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Amikor már nem arra kell koncentrálnod, hogy meddig nyomd a kuplungot, vagy a gázt, agy mikor kezdjed el tekernia kormányt, hogy adott sebességnél úgy forduljon a kocsi ahogy kell, illetve nem a fordulattszámmérőn kell lesned, hogy mikor válthatsz, hanem ezeket már magadtól hallod, érzed, és rá se kell gondolnod, csak csinálod, na onnantól fog tudni kiterjednia figyelmed arra, hogy miylen tábla mellett mentél el, mi van az útra festve, mi történik körülötted a tükrökben!

Manapság lett csak divat ám csak ez a "tanpálya nélkül" oktatás, mert így több órát lehet eladni, ha a delikvensnek még az elindulás felváltás megállás is döcögősen megy, mert azt "éles forgalomban" nem gyakorolhatod annyit mint egy tanpályán.

Aztán akkor bevillantják az újabb bullshittet, "há minek tanulj meg váltani ott az automataváltó" :D

Android generáció...

Gondolkodni fájdalmas...

Régen nem engedtek ki tanpályáról amíg nem tudtál felváltani hármasig, és nem ment a lejtőn elindulás / tolatás. Nem is törte magát össze ennyi mazsola, a sokkal "butább" kocsikon se.

Majd az PÁV3 mat is "éles forgalomba" gyakoroljuk mi?

Aztán meg a kaszkadőrvizsgát is :D :D :D

Jólvan gyerek...

2021. júl. 13. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Minek jogsi is, az autósiskola pénzt rakd be önrésznek aztán lízingelj egy önvezető Teslát, ülj be az anyósülésre aztán Go...
2021. júl. 13. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!