Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Miért nézik le ennyire a...

Miért nézik le ennyire a műszaki menedzser szakos hallgatókat és ilyen végzettseggel rendelkezőket?

Figyelt kérdés

Elsősorban itt ezen az oldalon tapasztalom ezt.

Életben, egyetemen és munkakörnyezetben is hasonló ez?

Mennyire jogos? Összességében mennyire tartjátok értékesnek a szakot?

(BSc és MSc)

2021. ápr. 3. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16%
Mert ez olyasmi, mint a gazdaságinformatikus. Egy kicsi ez, egy kicsi az, egy kicsi amaz, és a végén igazából semelyikhez sem fogsz igazán érteni. Menedzser akkor leszel, ha rátermett vagy, és felnyalod magad... izé... kiváló munkával eléred azt a pozíciót.
2021. ápr. 3. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
21%
Mert a műszaki menedzser alacsonyabban képzett, mint a rendes mérnök, miközben elvileg mérnökök felett kellene diszponálnia. Szerinted melyik mérnök szeretné, hogy egy félig képzett mitugrász pattogjon neki, hogy mi hogy legyen? Arról nem beszélve, hogy műszaki menedzsernek a gyengébb képességűek szoktak menni, akik mérnökire nem alkalmasak vagy nem mernek.
2021. ápr. 3. 13:36
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
1-es, 7 félév alatt gazdinfón van 9db gazdasági tantárgy kb a 45-50-ből :D, ne legyen már az, hogy kicsit ez meg kicsit az. Informatikai képzés és infós diplomát is kapsz érte SENKI, de tényleg senki nem hiszi azt aki ezt tanulja, hogy ettől közgazdász lesz az ember. De akkor is olyanokat tanulunk ami pl egy bankban egy informatikusként nagyon hasznos lehet. Persze nem leszünk egy játékfejlesztők vagy nagy eséllyeé nem fogunk robotikában dolgozni, de nem is ezért jelentkezik valaki gazdinfóra.
2021. ápr. 3. 13:48
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Alapból nekem semmi bajon nincs a műszaki menedzserekkel. Azt viszont nagyon utálom, amikor ők azt hangoztatják, hogy mérnöki képzésre járnak, mert ez nem az. Ahogy a neve is mutatja műszaki jellegű képzés, de nem mérnök.

Ugyanígy a sebészekkel meg a filozófusokkal sincs bajom, de ők sem mérnökök.

Azzal egyébként egyet értek, amit a kettes írt, hogy sokan azért jelentkeznek műmenedzsernek, mert ezt a mérnöki képzés könyebb alternatívájának tartják. Egyébként szerintem egy értékes szak alapból, csak pont emiatt a nem túl jó képességűek választják általában (nyilván van kivétel!), emiatt elég rossz a megitélése.

2021. ápr. 3. 18:09
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
Mert mérnöknek hiszi magát, pampog a mérnököknek, de a termeléshez és a gyártási folyamathoz (tisztelet a kivételnek) nem ért. Ugyanakkor ugyanígy dumál a pénzügyeseknek, holott nem közgazdász, nem ért hozzá. És ezután elsírja magát a hr-esnek, hogy "nem érti hogy miért nem veszik őt komolyan."
2021. ápr. 4. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
5-ös, akkor mi értelme van a műszaki menedzsernek?
2021. ápr. 4. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
6. Eredetileg az, hogy mesterképzésben tudja magát projekt menedzsernek képezni az, akinek mérnök BSc-je van. Nem lenne szabad alapképzést kínálni belőle.
2021. ápr. 4. 14:58
 8/12 anonim ***** válasza:
18%
5-ös vagyok, értem, köszi!
2021. ápr. 4. 15:04
 9/12 anonim ***** válasza:
79%
#6: Nem én vagyok az 5-ös, de szerintem jelen formájában semmi értelme. Az önmagában nem lenne rosz, hogy lenne egy olyan képzés, ami műszaki és menedzseri ismereteket ad. Csak szerintem az a baj, hogy a műszaki menedzser képzésben indokolatlanul nagy szerepet kapnak a "hagyományos" mérnöki tárgyak. Gépelemek, szilárságtan, műszaki anyagok (más helyen ezt anyagismeretnek hívják asszem) stb. Ezekkel meg egy menedzser nem sokra megy, neki nem kell tengelyt és ékszíjtárcsát terveznie, arra ott a mérnök. Sokkal használhatóbb lenne helyette gyártástechnológiák, anyagmozgató gépek, logisztika, folyamatirányítás stb., de ezek mégsem annyira hangsúlyosak.
2021. ápr. 4. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:
92%

Én még sose hallottam volna, hogy magukat mérnöknek neveznék, vagy bármilyen módon kérkednének a műszaki tudásukkal.

Szerintem, a lenézés onnan jön, hogy műszaki képzésnek számít, és sok mérnök a mérnöki képzésekhez hasonlítja az ő képzésüket. Nálunk is, BME villanykaron, szerették mondogatni, hogy ez a "menedzser megoldás"... Azt joggal lehet mondani, hogy egy műmenes tanul sok műszaki dolgot, de mindenből annyira keveset, hogy nem áll össze az egész. De ezt ők is tudják. Viszont a fizetésük a mérnökiekhez van közel, ez is kelthet némi feszültséget közöttük, de itt is inkább a mérnökök felől.

Azzal amúgy én is egyetértek, hogy BSc-n ilyeneket képezni nem jó ötlet.

2021. ápr. 4. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!