Miért kell magasról indítani az ujjamat a billentyű leütésekor?
Ahogy a kérdést olvastam, hirtelen gépírásra asszociáltam. Utána láttam, hogy zongoráról van szó.
De lehet némi analógia az írógép és a zongorabillentyű között.
Én még mechanikus írógépen tanultam 10 ujjal gépelni és ott erőt kellett kifejteni és függőleges irányban lenyomni a billentyűket. De például ma a laptopon alig kell érinteni a billentyűt és máris megnyomta az ember.
Az nem lehetséges hogy te is eddig valamilyen elektromos szintetizátoron gyakoroltál és a tanárnőnél pedig egy hagyományos zongora van?
A darabok indításánál valamint új részek kezdésénél ezt úgymond egy jelzésnek is nevezhetjük. Főleg akkor hasznos ha kísérsz valakit, vagy négykezest játszol és ezzel egyszerre tudtok indulni. Valamint jelzed a közönségnek és mindenkinek hogy most kezdődik a darab.
A hangoknak súlyt ad ha az egész karod erelyét belerakod. Lehet hogy még nem vetted észre de egy darabban teljesen máshogy tud szólni egy egyszerűen billentett hang mint egy súlyozott.
A különböző részek elválasztásánál is fontos szerepe van, egyrészt nekem például segít áthangolódni a gyorsabb vagy lassabb részre. Másrészt a szünet amit okoz érzékelteti hogy most valami más jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!