Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mennyi zeneiskola áll rendelke...

Mennyi zeneiskola áll rendelkezésére egy leérettsegizett, hangeren játszani tanulni vágyónak?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egyáltalán nincs semmi karriertervem, motivációm, amit csinálnék, amivé képezném magam, jelenleg könnyű fizikai munkát végzek, de azeretnék megtanulni hangszeren játszani, arra vagyok kíváncsi, van-e erre ingyen lehetőségem, tanárral. (magamtól nem tudok sajnos tanulni, ezért se tanultam tovább) Olyasmi hely létezik, mint az ingyenes okj képzések. Tudom, már nincs induló okj, de valami alternatíva van remélem.

Kérlek, ne ítéljetek el az olvasatlanságom miatt, aki szeretne, fikázódhat privátba, kérlek, csak az valaszoljon, aki tud releváns válaszokat adni a kérdéseimre,nagyon köszönöm előre is! :)

2021. jan. 31. 04:52
1 2
 1/11 Mojjo ***** válasza:
Könnyű-, vagy komolyzene érdekelne? Esetleg van már kinézett hangszer?
2021. jan. 31. 06:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Zenét zeneiskolában is csak egyénileg tanulhatsz - és tudod, a zenetanárnak is meg kell élnie -családjával együtt- valamiből.

Nem marad más lehetőséged, mint egyénileg tanárhoz járnod. Ez pedig pénz.

Talán még ennél is fontosabb, hogy eldöntsed, milyen hangszeren kívánsz játszani tanulni, melyikhez vonzódsz!

Ha szereted a trombitát, kedved is lenne hozzá, hiába találnál ingyenes hegedű-oktatót, soha nem lenne belőled hangverseny-mester.

Bármelyik hangszeren tanulás előtt még rengeteg tennivalód van: meg kell tanulnod a kotta-olvasást is. Amíg ezt nem tudod, hangszered sem tudod használni, hiszen nem tudod, milyen hangot csalogass ki hangszeredből.

.

Hallás után is megtanulhatsz esetleg valakitől, lehetsz lakodalmas-zenész, ám ehhez HALLÁS is kell (olyan, amit 'abszolút hallásnak' neveznek). No és nehezen találsz olyat, aki ingyen képez téged konkurrenciájává,

2021. jan. 31. 07:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Gitárt érzem leginkább magaménak. Talán könnyűzene érdekelne. Köszönöm a válaszokat, sajnálom azért. :)
2021. jan. 31. 08:27
 4/11 Mojjo ***** válasza:

@3: Itt nézz körül:

[link]

2021. jan. 31. 08:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos link, de sajnos nem tanultam életemben sem szolfézst, sem hangszeren játszani. Ezekre keresek egy helyet, ahol meg tudnám tanulni... :)
2021. jan. 31. 09:10
 6/11 anonim ***** válasza:

De örülnék én is! Már bánom, hogy gyerek koromba nem jártam :(

Ha valamit megtudsz, írhatsz privit. Érdekelne engem is!

Köszönöm

22f

2021. jan. 31. 15:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Horribilis, indokolatlan mennyiségű konzervatóriumok vannak mindenütt ahová a szem ellát.
2021. febr. 1. 10:40
 8/11 anonim válasza:
Állami támogatással 22 éves korig lehet zeneiskolába járni. Azonban, ha már nincsen tanulói jogviszonyod, magasabb a térítési díj (de órára lebontva még mindig jobban megéri, mint a magántanár). Szerintem neked csak a klasszikus zene jöhet szóba, azt az alapoktól tanítják, a könnyűzene felvételi már feltételez egy bizonyos klasszikus zenei tudást, szolfézs ismeretet. Minden zeneiskolába felvételizni kell, a klasszikus zene szakokra azonban csak az alapvető zenei képességeket mérik fel (ritmus, ének). 18-19 évesen nem könnyű bekerülni, meg kell győznöd egy hangszertanárt, hogy van benned elhivatottság. Általában májusban tartják a felvételiket, egy próbát megér, veszíteni nem fogsz vele.
2021. febr. 1. 13:29
 9/11 anonim válasza:
Nem tudom még aktuális-e de általában a zeneiskolák honlapján fel van tüntetve, hogy foglalkoznak-e felnőtt képzéssel. Mondjuk nincs ingyen de jól meg lehet tanulni. Illetve a második évedben jobb helyeken már átlag alapján kell tandíjat fizetned tehát ha 5-4.5 között van az átlagod akkor kell a legkevesebbet. Nem tudom helyileg miben gondolkozol de ahova én is fogok felvételizni ott júniusban lesz felvételi. Lehet hogy máshol már volt. Szerintem egy próbát megér. És szerintem jobban megéri mint a magántanár. Illetve némelyik zeneiskola kínál olyan lehetőséget hogy a hangszert lehet kölcsönözni. (így zárójelben megjegyzem én már jártam zeneiskolába és alapvetően egy jó élmény is úgyhogy ha mást nem egy próbát megér)
2021. máj. 28. 21:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm, de zeneiskola felvételihez kell lennie alaptudásnak, hogy felvegyenek sajnos.
2021. máj. 29. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!