Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » MÁV mozdonyvezető tanfolyam...

MÁV mozdonyvezető tanfolyam felvételin mikor, illetve hogyan bizonyosodnak meg az angol nyelvtudásodról?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy elbeszélgetéskor jön egy ilyen rész? Vagy, ha van érettségid, akkor erről a részéről nem is bizonyosodnak meg külön?

2021. jan. 10. 18:17
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
#20 Nézelődtem, de nem találom. Mi az az infra modul? Sosem hallottam még ezt az alkalmassági kapcsán, és nem tudom mit takar ez.
2021. jan. 23. 15:51
 22/33 A kérdező kommentje:
Vagy ezt már magára a tanfolyamra értetted?
2021. jan. 23. 15:52
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Magára a tanfolyamra. A tanfolyam modulokból áll és általában a 2. modul az Infrastruktúra, ahol az utasítások vannak töményen. A vizsgán való megfelelés a nehéz, 1-2 vizsgabiztos úrnál lehetetlen és sajnos rendszeresen járnak vizsgáztatni.(ha bekerülsz a tanfolyamra úgy is hallani fogsz róluk). Ezért érdemes tanulni, hogy azelőtt átmenj mielőtt kifogod őket.
2021. jan. 23. 16:17
 24/33 anonim ***** válasza:

#18 vagyok,nehéz az hogy egyáltalán bekerul, vasutas szülők előny de nem feltétel, már régen nem igaz hogy csak csókos kerül be.. De pl az én tanfolyamomon 15en voltunk 300 jelentkezőből valasztattok ki,ebből 9en lettünk mvk.. Az orvosi: pláne alap orvosin (mikor felvételizel) beneznek még a seggedbe is.. Ha 20-30 évesen már krónikus bajod van felejtsd el a mozdonyvezető pályát. Ha véletlen volt eszmélet vesztesed pl tűző napon nem is betegség miatt és megtudja az uzemorvos meg sem néz.. Repülsz. Maga a tanfolyam szopás, ha olyan vizsgabiztos jön akkor bármennyit tanulsz bukta... Kell szerencse is, de nem csak az! Tanulni kell! Sokan nem fogják fel ezt a tényt...

Maga a munka sem lesz jobb a fentieknél.. Be kell tudni illeszkedni a vasutas társadalomba, ami hülyén hangzik de nem mindenkinek megy. Van akinek a fejére nőnek, másokat meg utálnak.. Persze mv-knél ez annyira nem számít,keves a kontakt. De egyfajta lazaság, szabályok ismerete, és néha sajnos vitatkozni is tudni kell.. Mert te vag ott, te látod, és végső soron te döntesz mész, nem mész.. Legyen az forgalmi, vagy műszaki szituáció.. Aztán ha elbaszod röpködnek a milliók, bermegvonás, fegyelmik.

2021. jan. 23. 19:02
 25/33 A kérdező kommentje:

#24.

Hát ez eléggé elvette a kedvem. :D

2021. jan. 23. 19:05
 26/33 anonim ***** válasza:

#18as ismét...

Viszont a pénz, és a változatosság engem karpótól.. Dec fizum 507 nettó.. De átlagban 400-430 megvan. Persze csak pénzért nem lehet csinalni.

2021. jan. 23. 19:05
 27/33 A kérdező kommentje:

#18-as.

Szinte biztos vagyok, hogy magánvasútnál vagy. De azért szeretném megkérdezni, hogy melyik társaságnál dolgozol?

2021. jan. 23. 19:37
 28/33 anonim ***** válasza:

#18as vagyok még mindig..

MÁV-start zrt. Néztél már bertáblát nálunk? A magánnál kb 200e+ lehet rá számolni.. Tudom mert van ott ismerős ő pl Train Hungary-s olyan 600 környéke kb.

2021. jan. 24. 02:18
 29/33 anonim válasza:

Egy privát vasútnál komolyabb karriert lehet befutni, mint a posztkomcsi Mávnál. Főleg, ha nyelvet is tudsz. Ausztriában azért sokkal jobbak a körülmények minden szempontból.

RCH-től tudsz menni az ÖBB-hez pl.

Persze tanulni ott is ugyanannyit kell, utasítások, műszaki dolgok, minden ugyanannyi. Meg gondolom, az orvosi se lightosabb.

2021. jan. 24. 12:33
 30/33 anonim ***** válasza:
#29 ott olyan 2500-3500 euro a jussa az embernek.. Vannak is kint, sőt forgalomiranyitót is ismerek magyart.. De egy baj van vele külföld... Minimum Bécs, de van aki távolabbra jár.. Persze ki lehet költözni, de akkor már nem annyira jó pénz.. de én nem akarnék kamionos eletstílust felvenni.. Most megyek itthon havi 450-500e ért, úgy hogy minden szoli után a itthon alszok az ágyamban, mint hogy heteljek kint.. Valamit valamiért. De ha már több pénz akkor itthon magánéknál.. Egyenként a honi rch nem fizet jobban mint máv szar zrt, a gépek jobbak így a munkakörulmenyek jobbak kb ennyi.. Viszont az osztrákok nem fognak az utcáról felvenni.. Felejtsd el! Itthon ha nagy ritkán indul rchs tanfolyam. Amúgy a MÁV olyan amilyen, de aki fogékony témára jó szakembereket nevel, keményebb a tanfolyam, utasítás mint az osztrakoknál, szeretik is a magyart mert pár hónap alatt különbözeti vizsgával már dolgozhat is náluk.. Viszont németül nem árt ha azért elég jól makog az ember.. Pláne a szakmai nyelvet.
2021. jan. 24. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!