Deloitte etikus hacker képzésről vélemény?
Nem éri meg. Egyrészt, nekem államilag, azaz magyar iparkamara által is elfogadott papírom van (keres rá google) és nincs olyan nagy volumenű igény rá. Csak keress álláshirdetéseket. Java-s többet keres.
Az EH támadói aspektus, míg mindenki a védekezésre fókuszál. EH "red teaming" míg a védekezés "blue teaming". Eltér a kettő. Nézz utána.
Tudom, hogy mi a különbség a red team meg a blue team között, engem főleg az előbbi érdekel, legalábbis jobban mint a sérülékenység/incidenskezelés, bár eltudom képzelni, hogy ahhoz, hogy az előbbiben sikeres legyen valaki, dolgoznia kell az utóbbiban.
Azért is gondolkodom a váltáson, mert habár úgymond jó vagyok a jelenlegi szakmámon belül és rengeteg lehetőségem van, de mégis vágyom egy sokkal izgalmasabb és változatosabb munkára, plusz érdekelnek a hálózatok, különböző rendszerek is és a jelenlegi tudásom szerint az IT biztonsági szakma kitudná elégíteni az igényeimet. Ha meg nem jön be, az ott szerzett tapasztalat sokat tudna segíteni a Java fejlesztői pályán (ha visszatérnék oda). Fizetéssel kapcsolatban, ha valamivel kevesebbet keresnék penetration testerként, nem ez fog eltántorítani ettől a pályától.
Szóval konkrétan a Deloitte által adott lehetőségről tud valaki mondani valamit, vagy hasonló lehetőségről, ahol kezdőknek ajánlanak munkát, képzést biztosítva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!