Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki nyelviskolában nyelvtanárként dolgozzon?
Egyetemi mesterdiploma nyelvtanár szakon.
Meglepődnék ha nem ez lenne a felvétel, azért egy sima felsőfokúval még nem taníthatsz.
Attól függ melyikben. Jobb helyeken egyetemi-tanári diplomát kérnek, max. főiskolait.
Van olyan hely, ahol elég a megkezdett főiskolai tanulmány tanár- vagy bölcsésszakon.
Előny? : tapasztalat, nyelvvizsgáztatói múlt, határozott kiállás, kellemes megjelenés, szép beszéd, kapcsolatok, rugalmas hozzáállás, számlaképesség!
Nem is szabad engedni, hogy elég legyen egy felsőfokú. Ismerek olyanokat, akiknek a nyelvvizsgájuk megvan, és nagyon sokat hibáznak, nem tudnak folyékonyan beszélni, a nyelvtan sok részterületével nincsenek tisztában.
Én másodéves vagyok német szakon, a felsőfokúm 11. osztályban megvolt, de még most is rengeteg a hiányosságom, ezt tudom magamról. Idén vállalom olyan gyerekek korrepetálását, akik most kezdték tanulni a nyelvet, de pl. nyelvvizsgára felkészítést még nem vállalnék, egyszerűen nem érzem biztosnak a tudásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!