Érdemes egyetem mellett labdarúgó játékvezetői tanfolyamot elvégezni?
Már jó ideje gondolkozok azon, hogy elvégzek egy játékvezetői tanfolyamot. Ahogy néztem, januárban szokott indulni, a következőre tervezek jelentkezni. Viszont egyetemista vagyok, mindenképpen ez az első, a bíráskodás csak amolyan hobbi féleség lenne részemről.
Az első probléma az, hogy otthonról kb. 200 km-re tanulok, nyilván más megyében. A kérdés ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ha otthon végezném el a tanfolyamot, (kolis vagyok, gondolom lakcím hiányában esélytelen lenne itt), a későbbiekben vezethetek-e itt is meccseket, vagy csak ott ahol a tanfolyamot végeztem?
Másik kérdés, nem járok haza minden héten, csak 2-3 hetente, plusz van amikor többet kell tanulni, kérhetek-e olyat, hogy ne osszanak be bizonyos időre vagy hasonló?
Illetve a felszerelésekkel kapcsolatban, ruházat, lapok, zászló, stb... Ilyeneket adnak vagy nekem kell megvenni? (Ha nekem kell, gondolom náluk, nem boltban, mivel ezek elég egységesek szoktak lenni, javítsatok ki ha tévedek...)
Köszönöm előre is annak, aki válaszol.
Szia. Én idén végeztem a tanfolyammal. Sikeres vizsga után sárga, piros lap illetve egy sípot adnak. A játékvezetői mezt neked kell beszerezni , de arról adnak információt. Mindenki csak azon a területen mozog amelyik megyében elvégezte az oktatást. Le lehet iratkozni az idő pontokról de ezt 9 nappal hamarabb kell tenned.
Megye 1 : 11.000ft asszisztensként
Megye 2: 9.200ft
Megye 3-4: 7000ft
Utánpótlás meccseken picivel kevesebb.
Nem árt a jó idegrendszer mert erősen próbára tesznek a pályán. Szurkolók, játékosok, edzők egyaránt.
Remélem segítettem.
Utolsó, köszi a választ, közben idén elvégeztem én is a tanfolyamot és azóta működök is. Abszolút nem bántam meg, pedig volt már részem mindenben de szeretem csinálni.
A szurkolókat ki kell zárni, nem kell velük foglalkozni, én csak jókat nevetek a sok értelmes beszóláson... :D
Játékosokat és a kispadot pedig lehet fegyelmezni, nincs velük gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!