Mi a véleményetek az Újrakezdés informatikai program tanfolyamáról és a vizsgáról?
Nos, én elkezdtem, bátran tanultam, de végül abbahagytam. Most kezdtem egyébként, szóval semmi alapom nem volt (kiv. számítógép felépítése tananyag).
A videók egy rész (főleg az a tanár aki az elején a számítógép felépítését tanította) NAAAAAGYON monoton és unalmas.
Maga a programozás szerintem egész jó volt, de egy-két rész tök lényegtelen volt vagy érthetetlen. De ami nagyon kiborított, hogy a tananyag záró vizsgáknak SEMMI köze nem volt a leadott anyaghoz. Sokszor volt, hogy újra és újra néztem a videókat, egész modult, de mégse mentem át a kisvizsgákon.
Aztán kb. a közepe táján beleuntam. Azóta magamtól tanulok internet segítségével. Szerintem ez a tanfolyam nem jó, és drága, hogyha valaki nem ingyen csinálja - mert ugye alapvetően ez egy fizetős, 250 000-res tanfolyam.
Benne vagyok a Facebook csoportba is, ott is rengeteg panasz van rájuk. Főleg a záróvizsga okán.
Nos én abszolút kezdőként vágtam bele. Végig is csináltam az egész tanfolyamot a programozási részt még élveztem is de a záróvizsgáim nem sikerültek. Pozitív volt számomra hogy ingyenes volt és betekintést nyújtott ebbe a témába. Viszont a gyakorló feladatok a modulok után tényleg sokszor nem is arról szóltak ami a modulban elhangzott. Néhányat anélkül is meg tudtam oldani hogy a tananyagot megnéztem volna! Másokat meg még akkor sem értettem miután a tananyagot megnéztem! A záróvizsgákon különösen a pótvizsgán még inkább ez volt a helyzet! Azok sokszor köszönő viszonyban sem voltak a leadott anyaggal! Bizonyos függvényeknél ki sem derült számomra a tananyagból hogy azokat milyen logikával kellene megoldani! Néhányra rájöttem ugyan de olyan komplex függvények megoldásával amelyekkel a záróvizsgán találkoztam a tananyagban és a hozzájuk tartozó gyakorló feladatokban egyáltalán nem találkoztam! A tananyagot kezdőként kétszer hallgattam meg nagy részét az előadót követve gyakoroltam.
Persze nem tudtam hogy a vizsgán mire fogják helyezni a hangsúlyt de hogy nem azon volt amit leadtak az biztos!
2-es
Ha valaki kezdő akkor az naiv mert kezdő?
Azért vagy naiv, mert komolyan elhitted, hogy egy ingyenes állami képzés jó lesz.
Sokszor még a fizetős is gagyi.
4
Tévedsz én nem hittem sosem azt hogy ettől a tanfolyamtól válnék mindjárt programozóvá, mindössze egy lehetőségként kezeltem hogy egy kicsit jobban belelássak a dolgokba. Amúgy tudom hogy sok fizetős tanfolyam sem ér semmit és sok estben csak "parasztvakítás" az egész! De éppen az ingyenessége miatt akartam ezt kipróbálni!
Azt hiszem ez nem naivitás!
5
Igen tudom hogy a you tube -on vannak fenn köszi!
8
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! És mennyire voltál kezdő?
Egyébként ugyanezek a tapasztalataim nekem is!
"De azt nem érzem, hogy használható tudást adott volna."
Erre a szintre még szerintem is nagyon sokat rá kellene fejleszteni!
Kezdő.
Tanfolyam: Az elején Gundel, meg néhány könnyű rész nagyon fárasztó volt, azokat nem néztem végig. A HTML résztől lett érdekes. Érthetően átadta a webfejlesztés alapjait, logikáját. Tetszett, hogy tévedtek benne, utána kijavították, ezzel is mutatták, hogy ez bárkivel előfordulhat.
Vizsga: Teljesíthető volt, javarészt a kérdéseim között az volt, amit le is adtak. Volt 1-2 a gyakorlótesztből is. Bár ez gondolom, a szerencsén múlott.
Nem hittem volna, hogy ennyire jó lesz ingyen. Pozitív csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!