Milyen a fotós OKJ-s képzés? Melyik milyen pluszt ad? Melyiket érdemes válaszrani? Corvinus oktatási központ, Pallasz70, Soter?
Egy ismerősöm a Soterline suliban csinálta és azt mondta, hogy kevés a gyakorlat és így semmi értelme, csak a végzettség. Pluszban kellett egy olyan suliba járnia, ami nem adott végzettséget, de legalább volt gyakorlat.
Szóval a Soterline-t nem ajánlom.
Egy másik fotós ismerősöm szakközépben csinálta. Ő azt mondta, hogy attól függ, hogy milyen gyakorló helyre kerülsz. Ha iskolarendszerű képzésben csinálod, azoknak általában van szerződésük gyakorló helyekkel, így nem neked kell keresgélned.
Én nem csináltam ilyen képzést, de az ismerőseim szerint az iskolarendszerű képzéseknek van némi értelme és igyekezni kell, hogy jó gyakorló helyre kerülj, mert nem az iskolában tanítják meg a gyakorlatot.
A pár hónapos fotós OKJ képzéseket felejtsd el! Annak csak akkor van értelme, ha már nem kell tanulnod semmit és csak a papír kell.
Egy normális fotós képzés 2 éves, gyakorló hellyel és minden héten vannak órák.
Nekem kell a papír és azért az OKJ-s mert nekem a 2 év most túl hosszú idű egy iksolarendszerű képzésre. Nem a fotózásból szeretnék élni. Ha már belefeccölök 2 évet valamibe akkor nem ez lenne.
Akkor a Soterről nincs különösebben jó hír.
Ha a többről is tudtok vagy hallottatok valamit írjatok
az OKJ képzések között maximum annyi különbség lehet, hogy UGYANAZT a központi tananyagot egyik jobban szervezve, másik rosszabbul tudja átadni.
az OKJ egy központilag szabályozott vizsga anyag. mindenhol ugyanazt a záróvizsgát kell letenni, így szükségszerűen a tananyag is ugyanaz, hogy le tudj vizsgázni.
mivel elég nagy a kötelező tananyag (ami sokak szerint elég elavult is), ezért nincs nagyon lehetősége egyik sulinak sem, hogy a kötelező mellett/helyett még extra tudást is átadni (akkor sem, ha az esetleg értékesebb volna a közpokntilag előírt kötelezőnél).
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Tulajdonképpen online tanulni pl. skillshare meg társai + mellette eljárni workshopokra sokkal hasznosabb lenne?
ha nem az OKJ papír miatt jársz, akkor szinte bármilyen más képzés jobb lehet az OKJ-nél.
egyedül annyi értelme van, hogy az OKJ végzettség nélkül nem számlázhatsz fotózást Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!