Olyan képzés érdekelne, ami a dietetikushoz hasonló, viszont nem 4 éves és nem főiskolai szintű? Szakképzés, vagy hasonló.
OKJ-n van élelmiszeripari technikus, élelmezésvezető, meg táplálkozástanácsadó, személyi edző... A személyi edző konkrétan a "bárki megcsinálhatja" kategória, és (sajnos) táplálkozási tanácsokat is osztogatnak (jó pénzért). Illetve különféle fitnesz "iskolák" is rendszeresen tartanak OKJ-n kívüli személyi edző-táplálkozási tanácsadó képzéseket, bár az tényleg csak annyit ér, mintha magadnak nyomtatnál egy oklevelet, hogy elvégezted. (Csak neki fizetsz érte 2-300 ezer forintot.)
Ha ennél komolyabb szinten érdekel, akkor ahhoz muszáj felsőoktatásban tanulni. Vagy marad hobbi.
2es: szuper, köszönöm, ilyenekre gondoltam.
Nem ismertem ezeket. Ez az okj-s érdekelne, utána is nézek pontosan. :)
Élelmezésvezetőként nem adhatsz egyéneknek táplálkozási tanácsokat. Ahogy személyi edzőként sem. Csak szólok, nehogy csalódj, amikor nem csinálhatod, vagy csinálod és megbüntetnek, nem kevéssel.
Ha az a célod, hogy táplálkozási tanácsokat adj, akkor azért tanulni kell. Mindenki úgy áll ehhez hozzá, hogy hajh, én is fogytam X kilót, tudom mit kell tenni, de nem. Kóklerből van már elég! Emeljük a színvonalat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!