Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Lenne esélyem autószerelőnek...

Lenne esélyem autószerelőnek lenni? 16/L

Figyelt kérdés

Jelenleg gimnáziumba járok spanyol tagozatra, 5 éves a képzés. Szeretem, szóval nem akarom otthagyni egy másik középiskoláért, viszont diplomával nem megyek sokra. A lényeg az lenne, ha elvégzem akkor technikumban vagy OKJ-s képzéssel megszerezhetem a végzettséget az autószereléshez? Ha azt mondjátok, hogy nagyon nehéz munka és egy lánynak nem

való, akkor én elhiszem, viszont nagyon szeretem az autókat és mindjárt el is kezdem a jogsit.

2020. júl. 5. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ma már szinte bárkiből, lehet bármi csak nagyon akarni kell.

#7 A legtöbb mai diák még érettségi, vagy rosszabb esetben diploma után sem tudja, hogy "mi legyen, ha nagy lesz". A kérdezőnek legalább van valami terve, célja. Az, hogy valaki elvégez egy szakmát, még nem azt jelenti, hogy abban kell élete végéig dolgoznia de mégis új hasznos ismereteket szerezhet. Ha nem is autószerelőként helyezkedik el, de legalább tudja, hogy hova kell önteni az olajat, sőtt akár lecserélni is, ez kevés ilyen korú csajnál alap tudás.

Kedves kérdező: Hajrá! Ha ezt szeretnéd akkor csináld!

Egy valós történet motivációnak:

Egy helyi cégnél kerestek hegesztő pozícióra embereket. Viszonylag apró alkatrészekkel dolgoztak, de nagyon nagy precizitást igényelt. A jelentkezők közül volt egy fiatal csajszi is. Behívták ugyan, de érezte, hogy nem veszik komolyan, csak mert nő. Erre közölte, hogy szeretné komolyra fordítani a dolgot és ha nekik ez nem megy akkor inkább megmutatja mit tud, mintsem értelmetlenül beszélgessenek. Ebbe bele is egyeztek, lementek a műhelybe, kapott védőfelszerelést és a selejt kupacból egy munkadarabot. Az egész műhely őt nézte mert nem épp megszokott látvány volt. A próbadarab viszont olyan szép lett, hogy leiskolázta az egész gyárat, pedig ő még csak elsőre próbálta. Nem kell mondani azonnal felvették.

2020. júl. 14. 11:01
 12/14 A kérdező kommentje:

Azt a mindenit! :D

Köszönöm szépen! :))

2020. júl. 14. 15:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Van esély, igen! Hajrá!

Én burkoló vagyok és nő! Senki nem röhög ki. Volt egy pasim, aki azt akarta, hogy hagyjam ott, és a családja is leszólt engem, de az ilyen embernek nincs keresnivalója az életedben! Ne azokra hallgass, akik azt mondják, hogy nem nőnek való, meg bohóckodás, ez már nem a sötét középkor, nincs férfi, vagy női munka. Ahol tanultam burkolni, ott egy osztálytársam férfi volt és főállásban műkörmös(hetero pasi volt, nős). Én is hetero nő vagyok, és a jelenlegi párom szereti, hogy burkoló vagyok, igaz ő irodista, de mégsem néz le, egy percig nem tette, ahogy a családja sem.

Ha ez érdekel, akkor gyerünk! Ahol én tanultam estin, ott a festő osztályban például három nő végzett akkor, amikor én végeztem.

2020. júl. 28. 02:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem még azt, hogy az oktatóim sem lepődtek meg, minden évben van 1-2 nő minden "pasi szakon".
2020. júl. 28. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!