Mennyibe kerül az érettségi felnőttként?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, nincs érettségim, csak szakmám amiben nem dolgozom. Elköltöztem otthonról 2 éve, és gyárban dolgozom, de nem akarom ezt örökké csinálni, szóval szeretnék egy érettségit, aztán tovább tanulni.
Szóval érdekelne, hogy mennyibe kerül egy ilyen 2 éves érettségi estisuliban. Nézegetem, de sehol nem írnak árakat, illetve ezt hogyan kell fizetni? Egy összegben, vagy havonta?
És az ilyen módon szerzett érettségivel lehet főiskolára menni, mondjuk informatikai területre?
Érdekel az informatika. 😁
Előre is köszi a válaszokat!
2020. jún. 30. 05:09
1/3 anonim válasza:
Ez teljes mértékben iskola függő, érdemes körbe érdeklődni a közelben lévő iskolákat, ahol esetleg hallottál róla hogy indítanak két éves érettségi képzéseket, hogy mik a lehetőségek és a szükséges információkra pontos választ fognak adni. Ha a 4 kötelező tantárgy mellett egy 5. tárgyból is érettségit teszel, akkor tudsz továbbtanulni. De feltétele a főiskolai továbbtanulásnak hogy egy tantárgyból emelt szinten kell érettségit tenni (ez régen nem így volt), illetve a középfokú nyelvvizsga megléte is szükséges lesz. Ez az alapképzésre történő jelentkezéshez kell, a felsőoktatási szakképzéshez továbbra sem kell. Ezekre is érdemes rákérdezni, de nagy valószínűség szerint ezekre a plusz dolgokra önállóan vagy különórák segítségével lehet felkészülni. Továbbtanulásos témában az eduline.hu-n vannak hasznos infók. Remélem ha nem is sokat, de azért valamelyest tudtam segíteni.
2/3 Jeszka válasza:
25 ezer körül van a közép szintű, 47 ezer az emelt szintű.
3/3 Jeszka válasza:
Maga a képzés én a magiszterbe jártam ott van Esti szak is munka mellett le tudod tenni. Egy félév 30 ezer Ft körül volt, de ennek már jó ideje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!