Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mit tegyek ha egyszerűen...

Mit tegyek ha egyszerűen sehogy sem marad meg a kresz? (sem)

Figyelt kérdés

majd hétfőn lesz az 5. kresz óra, addig folyton csináljuk az e-titánt, egyegyszerűen nem megy!!! annyira sok a szöveg, alig bírom felfogni! A modulzáróknál a részteszteken mindig csak ilyen 60-70%-ot érek el és 87 től sikeres. Napok óta sírok, mert úgyis kidobott pénz lesz, semmi nem megy akárhányszor próbálom újra. amit tegnap olvastam azt mára el is felejtettem. Próbálok logikusan gondolkozni, de lehetetlen. NEM BÍROM!!!

amit 5 másodperce olvastam vagy ezerszer arra sem emlékszem.

2020. máj. 23. 22:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne magold! Miután megismerkedtél egy résszel, próbáld meg elmagyarázni a kutyádnak, plüssödnek, lámpádnak, hogy mit olvastál - használd mellé nyugodtan a szöveget.

Nekem az volt a trükköm, hogy ha közlekedésben voltam (gyalog, utasként, buszon atb), akkor mindig megfigyeltem a forgalmi helyzeteket. Az milyen tábla, ott hogy kéne kanyarodni, itt kinek van elsőbbsége stb. Ha utas voltam, mindig kérdeztem is a sofőrtől.

Nem kell rágörcsölni. Nézd meg mennyi embernek van jogsija! És sok butuskább embernek is van. Nem olyan nehéz ez.

2020. máj. 24. 07:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Offline KRESZ oktatáson a logikát próbálják megtanítani az oktatók, akinek ez nehezen megy, annak szokták javasolni a könyvet, mert abban bővebb magyarázatok is vannak. Neked is ezt javaslom: A logikád értsd meg a szabályozások mögött, ne a mondatokat próbáld bemagolni.

Emellett a tesztet érdemes nyomogatni (gondolom nincs limitálva a kitöltések száma), mert az pont arra való, hogy leteszteld magadat, mennyire értetted meg az anyagot. Ha a hibákat visszanézed, akkor azzal már félig be is pótoltad a hiányosságodat, mert az ember általában emlékszik a hibájára, ha ugyanazt vagy hasonló kérdést újra és újra elé rakják (pl. vannak ezek a hány métert kell hagyni.. típusú kérdések, azokat nagyszerűen meg lehet így jegyezni).

Egyébként nem tudom az e-titánban milyen kérdések vannak, de a hivatalos KRESZ vizsgán sokkal egyszerűbb kérdések szoktak lenni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a külsős tesztek általában direkt szopatósabbak, nehezebbek, hogy majd az éles vizsgán könnyebben átmenjen a tanuló.

2020. máj. 25. 01:31
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

E-titánnal vizsgáztam. Az E-titánban kb. pont olyan kérdések voltak, mint a KRESZ vizsgán. Mármint, volt ami szó szerint ugyanaz volt. Elég egyszerű amúgy. Mármint, a szituációs teszteknél ugye a táblák értelmezése a fontos, illetve az, hogy kinek mikor van elsőbbsége. Ha ezt megérted, a szituációs feladatoknál nem lehet probléma. (a szituációs feladatoknál a villamos az, ami hajlamos bezavarni :D (szerintem).

Amúgy az E-titán jó. Tényleg. Nálam sok olyan kérdés volt, amit egymás után újra és újra elrontottam. De végén mindig megismételte az E-titán azt a kérdést, azt a végén a fejembe ment. Meg azok a kérdések, amikkel problémáim voltak, azokat én kiírtam egy wordbe. Szóval én úgy csináltam, hogy az E-titánt "végigpörgettem" 1x, 12 órába tellett. Aztán 2. körben kiírkáltam a fontosabb dolgokat wordbe majd kinyomtattam. Amúgy igen, ha megtalálod a dolgokban a logikát, elég könnyű. Meg nem tudom mivel van problémád, de lehet segít, ha így külön papírra lerajzolod a táblákat, és odaírod, hogy melyik micsoda, mit jelent, illetve lerajzolod az autóban felvillanó ellenőrző lámpákat (pl. töltésellenőrző, hűtőfolyadék stb.), és odaírod melyik micsoda, mit kell csinálni, ha felvillan az a lámpa. Lehet segít, ha így egy lapon látsz mindent. De amúgy azt ajánlom, hogy elsőnek ne időzz annyit az E-titánon, hanem majd inkább nézd át az egészet újra. Amúgy sokat segíthet, ha egy vezetni tudó családtagnak, barátnak "megmagyarázod" a dolgokat. Mármint, ha "felmondod" nekik. Ha pedig tévesen mondod, ő kijavít és elmagyarázza. (nos, ilyen esetben érdemes egy olyan embert kérdezni, aki nem tippeléssel ment végig a KRESZ-en :D) Amúgy ne kattogj azon, hogy gyorsan elfelejted amit olvastál. Én is ezt tettem. De időről időre a lényeg csak belecsúszott a fejembe. :D Hajrá!

2020. máj. 26. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!