Szociálpedagógus diplomával érdemes -e szakirányú képzést elvégezni?
Szociálpedagógus BA diplomával elég szűkös azon munkahelyeknek a köre, ahol szívesen, boldogan dolgoznék. Elvégeztem kiváló minősítéssel, azonban engem legfőképp a fejlesztés, a tehetséggondozás, a mentálhigiénés terápiák alkalmazása és megvalósítása érdekelne. Tudom, hogy anno nem feltétlen ezt a szakot kellett volna elvégeznem, mert a szociális ellátórendszerben én úgy érzem szó szerint "elvérzek" mind lelkileg, mind anyagilag, azonban nem szeretném teljesen feladni sem. Elkezdtem nézegetni szakirányú továbbképzéseket és nem tudom, hogy megérné-e további pénzt és időt beleölni, lesz-e rá a munkaerőpiacon kereslet, mivel ez a legfőbb probléma. Csak olyan helyekre keresnek szociálpedagógust, ahol kisebbségiekkel kell többségében foglalkozni, vagy gyermekotthonokba/lakásotthonokba, ahol gyakori a szökés/veszélyhelyzet, én azonban ezekre a munkakörökre alkalmatlan vagyok, egyáltalán nem az én "terepem".
Legfőképpen az érdekelne, hogy az alábbi továbbképzésekkel lesz -e lehetőségem boldogulni, vagy ezek amolyan "felesleges időtöltések" és pénzkidobás?
-fejlesztő/differenciáló szakirányú továbbképzés
-magyar mint idegen nyelv szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szak
-biblioterápia, szupervizor, stb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kérdező, miért? Akkor nem is dolgozol a Szociálpedagógiában?
Mi lett az új szak?
Nem dolgoztam szociálpedagógusként. Ezzel a szakkal eléggé mellényúltam.
Gyógypedagógia szakra jelentkeztem végül, fel is vettek! Fejlesztőpedagógus szeretnék lenni.
Kérdező, én is dettó ugyanígy vagyok a Szociálpedagógiával mint te. Szó szerint leírtad az esetemet. Az elhelyezési lehetőségeim is azok amiket vázoltál. Mire rájöttem hogy nem ez az én utam, már érdemesebb volt elvégezni a sulit, mint abbahagyni.
Dolgoztál is amúgy Szociálpedagógusként?
A fejlesztő pedagógushoz ismét egy 4 éves alapképzés kell, a gyógypedagógiai, majd utána lehetsz fejlesztő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!