Gimnáziumi igazgató, illetve tanár köszönés?
Sziasztok!
Nem köszönhetek nekik sziával, de csókolom, az túl “gyerekes” de azért a tiszteletet is valahogyan ki kell nyílvánítani. Szóval össze-vissza vagyok kavarodva.
18.Fiú vagyok.
Mivel vagy összekavarodva? Hogyan köszönünk, ha nem tegezünk valakit? "Jó napot, kívánok, (XY)!"
Önző forma, magázásnak is hívhatod, ugyanaz. Nagyon szép és tisztelettudó forma, én kifejezetten kultiválom, már fiatal korom óta, mert nemcsak tisztel, hanem egy bizonyos távolságot is tart az az ember, aki így beszél. Régen ez volt az alap.
Jó reggelt/napot/estét (kívánok)!
Tiszteletem!
Üdvözlöm/Üdvözletem!
Dicsértessék (a Jézus Krisztus)! (ha egyházi gimiről van szó)
Ha az igazgató hölgy, akkor köszönhetsz neki "(kezét) csókolom"-at is!!
Az utolsónak üzenem:
Nem kell primitívnek lenni, hivatalos (elit) közép iskolába járok nem egy putriba ahová gondolom te jártál!
Azer gondolom, emberek kozott azert csak jarsz. Mit koszonsz egy idegen embernek akit nem ismersz, es esetleg talan idosebb is? Legyen az a szomszéd Jozsibacsi, a hivatali postasnéni, a boltielado akitol a szalámit kéred, az orvosirendeloben az írnok aki felveszi az adataid, a benzin kutas akinek fizetsz.
Jónapot kívánok! Hivatalos elit suliba jarsz, de ezt nem tudod? Emberek kozott se jartal? Mindenkinek sziát köszönsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!