Szegeden szeretnék egy 2 évig tartó OKJ-s grafikus tanfolyamot elvégezni, melyet az OKTÁV indít. Esetleg ha van bárkinek tapasztalata, véleménye, megköszönném ha megosztaná velem.
A jó grafikusokra hatalmas a kereslet, tehát szerintem vágj bele. Ha még modellezést is tanulsz hozzá, degeszre keresheted magad, akkora hiány van belőlük, rúdaranyért se kapni ilyen embereket.
2019. szept. 19. 15:05
2/6 anonim válasza:
Az első Iróniával beszél. Olvasgass előző grafikus kérdéseket itt a gyikon, és látni fogod, hogy mennyire éri meg elvegezni a szakot...
2019. szept. 19. 17:33
3/6 anonim válasza:
Ha iróniával beszélek, magyarázd meg pls, hogy miért nem találni 600 ezer alatt olyan grafikust, aki legalább egy jobb DeviantArt művész szintjét eléri.
Azért, mert a grafika nem arról szól, hogy elvegzunk egy 2 éves OKJ-t, aztán dől a lé. Egyrészt itt vagy vagy olyan tehetséges, hogy eltudj helyezkedni, vagy nem, szóval aki ettol a képzéstől várja a csodát, az hasra fog esni. Persze kérdés, hogy a kérdezó hogyan gondolta: ha tényleg jó benne, és hajlandó informatikai grafikai szoftverek felé orientálódni, akkor találthat jó munkát, de az ÁTLAG grafikus sokszor nem a szakmájában dolgozik. Egyik ismerősöm is most végzett el egy ilyet, de nem talált munkát, aztán most óvónőnek tanul.
2019. szept. 19. 18:28
5/6 anonim válasza:
én most akarok abbahagyni egy ilyen tanfolyamot egy év után..hát..nem erre számítottam.
2019. szept. 28. 22:34
6/6 anonim válasza:
Grafikusként dolgozhatsz távmunkában külföldi cégeknek is. Nem muszáj beérned az itthoni lehúzó rabszolgatartókkal. Persze nyelvtudás az kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!