Hogy zajlik az elsősegély vizsga?
Honnan érdemes rá tanulni? Mennyire nehéz?
Miket kérdeznek? Van gyakorlati és elméleti vizsga is? Ezeken miket kell bemutatni vagy elmondani?
Tanulhatsz rá tanköyvből is, internetről is, de a gyakorlatot nehezen fogod így megtanulni. Vagy jelentkezel egy tanfolyamra, és 1-2 nap alatt elmutatják amit kell.
Én a munkahelyemen eddig 3x voltam ilyen tanfolyamon, legutóbb 11 hónapja. Ahhoz képest most a Vöröskereszt Közúti elsősegély tanfolyama semmi újat nem mutatott, csak felszínre hozta a tudnivalókat.
A vizsgán amit mindenképp be kell mutatni az az újraélesztés folyamata. (Helyszn biztosítása, megszólítás+megrázás, légút tisztasága, biztosítása, segítsdégkérés, mentőhívatás, újraélesztés: 30 lenyomás+2befúvás és így tovább amíg le nem állítanak.)
Emellett egy stabil oldalfektetést kell bemutatnotok egymáson.
Utána húzol egy tételt A és B része van, az A egy szituáció, a B meg valaminek a bemutatása vagy elméleti elmondása.
Nekem az A az volt, hogy egy közúti baesetnél autó oszlopnak hajtott, a sofőr beszorult, feje a hajas fejbőrön vérzik, eszméleténél van. Mit teszek.
A B része meg a ficam, rándulás törés bemutatása volt.
Amúgy nagyon normálisak voltak, látszott, h a tudásra mennek rá. Ha valaki valahol elakadt, abból kihúzták a helyes választ végül. És ilyen hozzáállás mellett is buktattak embereket, tehát tudás kell, de ha nem vagy full gyökér, akkor segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!