Az OKJ-s képzések érnek egyáltalán valamit?
Mostanában nagyon megszerettem a kereskedelmet és a logisztikát és hát elég sok képzést tervezek. Eddig a targonca vizsgát tettem le. szeptemberbe kezdem a bolti eladót és üzletvezetőt. Aztan a kereskedelem és marketing jönne. Utána egy logisztikai és szállítmányozási ügyintéző.
Ha ezek szerepelnének az önéletrajzomba akkor emberszámba vennének egy állás interjún?
Sok helyen olvastam már hogy igazából csak lehúzás. Megérné ez nekem?
Azokból a szakmákból ér valamit az OKJ, amelyek:
(1) Nincs belőlük egyetemi szintű képzés. Emiatt az összes kereskedelem és marketing, programozó stb. típusú OKJ kiesik.
(2) Olyan skilleket ad, amelyeket e nélkül nem lehetne megcsinálni. A rendezvényszervező például kiesik.
(3) A bolti eladóhoz szerintem nem kellene OKJ, de a boltok valószínűleg kérik, ezért ez jó OKJ, már amennyiben bolti eladó szeretnél lenni. Az üzletvezetőben nem vagyok biztos.
(4) Viszont nagyon jók a sportedző, szakács, cukrász, építőipari munkák, villanyszerelő, asztalos, műszeréstechnikus, gépkarbantartó, autószerelő, karosszérialakatos, fodrász, kozmetikus, masszőr, azaz az összes valódi és piacképes szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!