Viszonylag olcsó és ami jol felkeszít a felvételire, rajz kurzusok?
Ha valaki elmagyarázza az alapokat magadtól is tudsz felkészülni, ha elszánt vagy és szánsz rá időt.
Milyen a kézügyességed?
Van-e kisebb ismeretséged a divatvilágban?
Tudom milyen a ruhatervező szakma - szép és jó, de konkrét elképzelés kell hozzá.
Pl egyedi ruhaszalont nyitanál?
Esetleg esküvői/alkalmi?
Világhírűek közt besoroltnak lenni?
Mi 32en indultunk ruhatervezőin abból csak 1 dolgozik szakmában, de az is úgy, hogy családi esküvői szalonjuk van 2 helyen és besegít, 2 ember tovább ment MOME-ra, de csak azért, mert szeretik a szakmát. Később pedig vendéglátásban találtam rájuk, mikor vendégként beültem a kávézóba...
A mi sulinkból csak 2 diáknak sikerült ruhatervezőként érvényesülni az elmúlt évtizedek alatt.
Közismert nevük: USE (2 srác, 1 csaj)
Részemről:
Szakot váltottam az utolsó évben és mást is letettem pluszba, mellette üzletvezetőit tanultam.
Mindig amikor végeztünk idő előtt a kiosztott feladattal szakmán belül, utána átmehettünk más szakokra beszállni/körbe nézni, nem zavarva másokat.
Rengeteg ág megtetszett, mindenből csíptem le olyan dolgokat, anyagokat, technikákat amelyekkel a beindult fantáziám ötleteit kivitelezhettem.
Végül vállalkozásba kezdtem a 4 fal közül neten keresztül.
Nem volt egyszerű, főleg a kezdetben meló mellett.
(sőt akkori kollégák kinevettek "minek az neked" - mindig valamiből tudtam alkotni olyat, hogy bőséges nyereséget hozott, idővel meghaladta a keresetemet s végre saját utamat járhattam)
Fiatal vagy, keresd az utadat, merj minnél több dolgot kipróbálni. 😊
Önmagadat keresd s mit szeretsz, majd a célod, hogyan valósítod meg.
Jelenleg hobbiból olyan kisgyerekeket tanítok alapokra, kik korukhoz képest látványosan arányosabban rajzolnak, mint korabeliek.
S mivel ilyen beállítottságúak lelkesek és figyelnek is.
Pl suliba nem tanítanék, hiszen nem is érdekli őket, csak nyűg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!