Tudtok nekem stratégiát ajánlani, C1-es felsőfokú nyelvvizsga megszerzésére?
Milyen nyelvből? Van rengeteg ingyenesen letölthető nagyszerű gyakorló applikáció, mondjuk angolból IELTS felkészítő. Nagyjából ugyanarra az alapra épít mindkettő. (Reading, listening, speaking etc)
Szerintem ez egy kiváló és ugyanakkor szórakoztató módja a felkészülésnek. Akkor audiobook hallgatása, a könyv olvasásával egyetemben. Ez segíti a kiejtést és a szöveg utáni hallásértést.
Ilyenkor jó lenne tudni, hogy milyen szinten vagy.
Ha már mondjuk a középfok megvan, akkor olvasással, sorozatnézéssel, beszélgetéssel gyakorlatilag fel tudsz készülni felsőfokra.
A séma ugyanaz, mint a középfoknál, csak nagyobb szókincset várnak el. Szóbelinél a témaköröket érdemes megnézni és tájékozódni benne az adott nyelven. Pl a klíma katasztrófákról és a politikáról nem biztos, hogy akár magyarul is tud mindenki beszélni. Utána kell nézni németül, tanulni a szavakat és az ide tartozó dolgokat.
A magnós feladatra szerintem különösebben nem kell készülni, ha elég sorozatot nézel.(felirat nélkül)
Az írásbelire érdemes megvenni az adott vizsga gyakorló feladatait és megoldani. Levélsėmàkat is érdemes gyakorolni. Mellette elolvasni pár tucat könyvet, novellát az adott nyelven. Sima ügy lesz az összes szövegértés, ha sokat olvasol előtte.
Rengetegen a Harry Pottert olvassák nyelvvizsga előtt. De bármi lehet, ami érdekel.
Ha van lehetőséged, akkor beszélgess németül másokkal. Akár neten, de legjobb lenne személyesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!