Languagecert: Tényleg szigorúak a szóbelin és levélírás részen?
A mintafeladatok alapján sokkal könnyebb vizsga, mint bármelyik másik amiket eddig megnéztem. Ez eddig kecsegtető.
Viszont több helyen olvastam, hogy akár szinte 100%-os olvasás és hallott szövegértés készség mellett, a másik kettő feladatrészen (beszéd, levélírás) szeretik megbuktatni a vizsgázót. Ennek mennyire van alapja? Kinek, mi a tapasztalata?

Abban a tekintetben szigorú a levél, hogy mindenesetben el kell érned az 50 %-ot.
Ha megírod az olvasáskézséget 100%-ra, a levelet viszont csak 49%-ra, akkor is megbuktál.
Viszont ha az olvasáskézséged 50%, a leveled is 50%, akkor meg átmentél.
Én is szótár nélkül készülök, de élesbe majd azért lehet, hogy viszek magammal. Ez is pozitív, hogy lehet anélkül teljesíteni.
Igen, ezt tudom, hogy mindenhol kell az 50%. Annak hátrány, akinek van egy gyenge pontja a négy vizsgarész közül.
Mindenesetre így is ez tűnik a legteljesíthetőbb vizsgának. Teszek egy próbát komplexen, aztán meglátom, hogyan tovább...
Sikeres szóbelit letenni nektek hol sikerült? Ha itt nem jönne össze, akkor az origón gondolkozom

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!