Mennyire nehéz a japán nyelv? Valaki tud tanácsokat adni a nyelv megtanulásához?
Duolingo-val alapfokon tanulhatsz japánul.
A youtube-on fenn van egy nyelvoktató sorozat, melyhez pdf-ben könyv is letölthető. A sorozat címe: Let's learn japanese
Magyar-japán, japán-magyar szótárak: [link]
Az írás tanulás megkönnyítéséhez rengeteg program van. PC vagy mobilra (ezen beül milyen mobil?) kellene ?
Androidra szerintem a Kanji Study nem rossz választás. Részben magyar a kezelőfelülete, van hiragana, katakana és kanji tanulás (írni, olvasni, felismerni, kikérdezi).
Google Play-en rengeteg hasonló program található. Lehet válogatni: a 4.5 fölötti értékelésűek között érdemes, azok szoktak jók lenni.
Keleti nyelvek iskolája nyelvsuli - Pest, ELTE japanisztika alapszak - Pest, Dekiru tankönyv torrentről.
Ezek így kb a leheőségeid.
A japán szak engem is érdekel, mivel idén oda jelentkeztem (Károli, ELTE), de nagyon sok rossz dolgot hallottam a nyelvoktatás minőségével kapcsolatban :( Van több hallgató, akiket megkérdeztem, és Elmondták, hogy nem is tanítják meg rendesen a nyelvet. Szinte alig vannak nyelvórák, ezért sokan, még a főiskolai, egyetemi képzés mellett még nyelviskolába is járnak, ami nem valami olcsó mulatság. Ráadásul, pont a felvételi után!! el is mondták a tanárok a hallgatóknak, hogy ez nem nyelviskola, a szak nem a nyelvre épül. Érted, pont a felvételi után =_=" Illetve, itt a gyakori kérdéseken is elég furcsa történeteket olvashat az ember. Mondjuk engem nem csak a nyelv érdekel (legjobban persze az), hanem az irodalom, a történelem, buddhizmus, művészettörténet.
A kérdezőnek én azt javasolnám, hogy ne valami bölcsész szakot válasszon, hanem valami olyat, amivel majd el is tud helyezkedni odakinn. Pl. orvosi, mérnöki. Nem tudom, hogy pl. egy ilyen japán szakos diplomával mit lehetne ott kinn kezdeni. Az angol nyelvtudás nagyon fontos, sőt az az alap! Ez mellé szerintem kellene még egy erős japán középfok.
Könyvekből én csak a Genki sorozatot ismerem, illetve a Minna no nihongo I-II, japanese for busy people, japanese for tuday (bár ezek régi könyvek), japán nyelvkönyv. Illetve a MLC (Meguro Language Center) korábbi kiadványait, NHK japanese lessons vagy mi, stb.
Kezdésnek ez is jó: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!