Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mekkora szókincset vàrnak el...

Mekkora szókincset vàrnak el egy-egy nyelvvizsgàn?

Figyelt kérdés
Különösképpen a b2 és c1 szintre gondolok, kb. mekkora mennyiségű szókincs kell?

2019. júl. 4. 13:48
 1/5 anonim válasza:
A szókincsed legyen minél nagyobb, de ez szerintem értelemszerű. Arra viszont figyelj, ha mondani akarsz valamit és nem jut eszedbe egy szó, akkor inkább találj ki mást és ne kezdj el gondolkodni. Legyen gyors ahogy beszélsz és ne dadogj. Egyébként, te hogyan készülsz a nyelvvizsgára? (Csak mert én is nemsokára fogok😅)
2019. júl. 5. 19:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem kimondottan nyelvvizsgàra készülök még (most b2 szinten àllok de m3g nincs középfokúm). Egyébként bbc-n szoktam hallgatni híreket, zenét, sorozatot hallgatok (sorozatot felirat nélkül) és ha nem tudok egy szót/kifejezést akkor gyakran kiírom egy alkalmazásba (Ankidroid) és ugye akkor későbbmegtanulom. Az a gond hogy a felsőfokú nyelvvizsgán a témàk elég nehezek szerintem.

Te közép vagy felsőfokú-ra készülsz?

2019. júl. 6. 09:15
 3/5 anonim válasza:
Na, jó módszereid vannak, szerintem én is fogom használni. Én a középfokúra készülök
2019. júl. 6. 10:03
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

"Az a gond hogy a felsőfokú nyelvvizsgán a témàk elég nehezek szerintem."

Csak azok, amiről a modern, művelt ember el tud beszélgetni. Ha mondjuk 12 éves vagy, akkor még életkorod miatt nem jutottál el odáig. Ezért szokták húzni a képzeletbeli szájukat a vizsgáztatók, ha kisiskolást látnak jelentkezni.

"Egyébként bbc-n szoktam hallgatni híreket"

Az jó egynek, de egy elemző lap, meg egy ismeretterjesztő lap még hozzácsapandó. Én mondjuk a Guardiant és a NatGeot szoktam ajánlani, de bármi jó, ami jó.

És ettől még mindig kell a szerencse. Egy barátom gyermekének a régészetes kellett beszélgetnie, de őneki meg pont ez az egyik kedvenc érdeklődési területe. :)

2019. júl. 6. 10:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Mostanában találtam egy könyvet, az a címe, hogy 4000 Essential English Words. Google kidobja (vk-n van fent), 6 kötetes. Én nagyon hasznosnak találom a célirányos szókincsfejlesztéshez, mivel minden fejezet 2 oldal vocabulary definícióval, példamondatokkal, aztán vannak feladatok gyakorlásnak, végül egy igazán rövid szöveg is van, amiben egyben szerepel az összes új szó.

Én olyan B2-C1 között állok, magamból kiindulva egy leckében 20-ból átlag 4-5 olyan szó van, ami új, szóval gyorsan lehet haladni (de ez kötettől is függ, az első kötetek szavai könnyebbek, mint az utolsóké). Egyébként audio fájl is van hozzá.

A fent említett vk oldalon van nagyon sok vocabulary könyv, én még a Saddleback Vocab in context c. sorozatát is ajánlom, legfőképp azért, mert tematikus kötetei vannak (Science, Everyday, History, Arts stb.) és ezzel is úgy lehet fejleszteni a szókincset, hogy észre sem veszi az ember (nem magol).

Egyébként C1 szinten már a választékosság is fontos, meg pl. az idiómák használata.

2019. júl. 8. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!