Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Fél év alatt 0-ról meg lehet...

Fél év alatt 0-ról meg lehet tanulni németül?

Figyelt kérdés

(Láttam hasonló kérdést, de ott véleményem szerint nem akkor kezdte az illető, illetve a hasznosnak vélt linkeket törölte az oldal.)

Szeretnék elkezdeni egy képzést, melyet csak német nyelven indítanak, februárig lehet jelentkezni, de addiga középszintű nyelvvizsgát várnak el.

Jelenleg az angol nyelvtudásom felsőfokú, lengyelül itthon tanultam, az A2-B1 között van, illetve olaszul tanultam 4 évig, amivel nem volt komolyabb problémám, de az inkább passzív. Nem tudom, hogy ezek a nyelvek segíthetnek e valahogy...

2019. jún. 15. 13:32
 1/7 anonim válasza:
77%
Nekem 10 év nyelvtanulás után most lesz nyelvvizsgám. Szóval nem, nem hinném, hogy meg lehet.
2019. jún. 15. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg képes lehet rá szinte bárki. Motivációtól és az egyéni képességektől is függhet. Na meg attól is, hogy mennyi időd szánsz rá. Ha naponta foglalkozol vele egy órát akkor a fél év szerintem kevés rá, viszont ha ennél többet szánsz rá, például minden délelőtt csak németezel akkor az elegendő idő. Persze függhet attól is, hogy milyen szinten szeretnéd megtanulni.
2019. jún. 15. 14:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyenlőre az a terv, hogy jövő héttől úgymond magamra erőltetném, csak német filmek és rádió. Tudom hogy eleinte nem fogom érteni, de legalább megszokom a hangzását. A lengyelnél is ez vált be, de ott nem volt konkrét cél.

Mivel nagyon rá akarok hajtani, mondhatni hogy munka és alváson kívül erre tudnék koncentrálni, ami a legrosszabb esetben is 3 órát jelentene naponta.

Magasabb szinten is szeretném, a választott szakhoz B2-es komplex vizsgát várnak el, úgyhogy először az a cél, hogy az meglegyen, utána pedig szeretném tovább erősíteni.

2019. jún. 15. 14:46
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

nem lehet megtanulni, ez a realitás, és én 10 évesen kezdtem a németet, eltelt atzóta több mint egy évtized, és még most sem vagyok perfekt.

fél év alatt te nem fogsz olyan szintre jutni, hogy gond nélkül megértsd a tananyagot, vizsgázz németül stb.

ez a realitás, fogadd el.

2019. jún. 15. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

felesleges rádiót hallgatni, zérótudással ennyi erővel kínait is hallgathatnál, abból sem értenél többet.

meg kell tanulni a nyelv vázát, ami a nyelvtan, nagyon alaposan, mert összetett, és az angolnál bonyolultabb, tanulósabb, sok a ragozás, eset stb.

mellette meg tanulni kell a szavakat.

rádiót akkor érdemes hallgatni, ha már középfokra gyúrsz.

de igazán hasznos akkor lesz, ha fesőfokra készülsz, mer középfokkal sem fogsz messze mindent megérteni.

hallgathatod, h. milyen a hangzása, de effektive jottányival sem fogsz jobban tudni németül.

2019. jún. 15. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Én annak idején a német nyelvvizsgát 7 hónap alatt csináltam meg, ráadásul teljesen egyedül, és az még a régi fajta Rigó utcai volt, jóval nehezebb, mint bármelyik mostani. Viszont nagyon odatettem magam, a nyári szünetben napi 8-10 órát tanultam, és suli után is szinte egész délutánokat. Vizsga előtt meg egy hetet Németországban töltöttem egy német anyanyelvű családnál. Szóval lehetséges, de nem a szokásos heti pár óra meg előtte félóra házifeladatozás felállásban.
2019. jún. 16. 11:14
 7/7 anonim válasza:
Munka mellett 1 év alatt tanultam meg németül,màr német multinál programozok..10 év alatt 5 nyelvet is megtanulhatsz..
2022. jún. 10. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!