Aki azt tanácsolja, hogy nyelvtanuláshoz filmeket kell nézni, az kB hány év alatt tanult meg így egy nyelvet?
5 év, 10 év?
Nekem olyan lehetetlennek tűnik hogy aki egy filmből, rádióból csak a halandzsát érti, az ugyan mikor fog egy mukkot is megerteni az egész történetből :D
Másik oldalról:
Ha valakinek már van egy A2 tudása mondjuk (tehát érti a nyelvet de tárgyalni nem tudna) annak hány évet mondtok mire filmekből magabiztosan érteni és használni fogja a nyelvet?
Köszönöm az eddigi válaszokat! Mindenkinek ment a zöld!
Érdekes, hogy mindenki hasonlóképp látja, mint én (vagyis hogy egy meglévő tudás elengedhetetlen ehhez a tanulási módszerhez), és épp ezért nem értem, hogy most hol vannak azok az emberek, akik boldog-boldogtalannak a filmeket, netflixes sorozatokat ajánlják.
A héten valamikor is volt egy kérdés, hogy a kérdező elkezdene nyelvet tanulni, melyik könyv, melyik weboldal stb stb segíthetne.
És 10 válaszból 8 a "film-film-film-film!!" lehetőséget adta.
Miért? Nyilván, a tapasztalat és a reális gondolkodás azt súgja hogy ennek így egymagában nincs értelme, mégis ez folyik a csapból is.
Mi jelenség oka? Vagy akik erre esküsznek, ők csak nagyzolni akarnak, hogy "ó én ugyan nem tanultam soha semmit, a tanárnak is én tanítottam az angolt/németet/litvánt mert a filmek olyan jó hatással voltak rám"? Vagy mégis mire jó ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!