Melyik egyetemekre lenne érdemes felvételiznem, ha főként japán nyelvet, ill. történelmet szeretnék tanulni?
Eddig az ELTE és a Károli bölcsész karain gondolkoztam, de melyik a jobb? Milyen szempontokat vegyek figyelembe a választásnál? Tudnátok még javasolni egyetemeket és főiskolákat?
A keleti nyelvek és kultúrák szakon hogy néz ki egy tanterv?
A felvételinél melyik tantárgyak számítanak? Milyen képzési szintet érdemes választani?
Bocsánat a buta megfogalmazásért.
Több ismerősöm is jár a Károlira erre a szakra, ők szeretik. Erasmus-szal voltak Japánban több félévet is.
Érettségi vizsgakövetelmények
magyar nyelv és irodalom v. történelem ésangol v. arab v. francia v. héber v. japán v. kínai v. latin nyelv v. német v. olasz v. orosz v. spanyol v. újgörög (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni
Mint volt Károlis Határozottan az ELTE-t javaslom!
Ami a mintaterveket illeti azt ezeken a linkeken meg tudod nézni:
Károli: [link]
ELTE: [link]
Jó tanács: Gondolom kezdő vagy, szóval a képzés nyelvi részéhez ne fűzz nagy reményeket... A Károlin 1 héten van egy darab nyelvórád, és egy darab nyelvgyakorlat. Nagyjából ennyi is a nyelvi rész az első évben + ott van még a kötelező második keleti nyelv, illetve a sok tölteléktárgy. De erről megkérdezhetsz bárkit, aki jelenleg odajár. Van jó pár száz facebook-os csoport.
Amúgy, ha már jelentkeztél, elárulnád, hogy menni pontod van? A KRE-re általában mindig kevesebb kell ,mint az ELTE-re.
Még nem jelentkeztem sehova, még nem is tartok az érettséginél (pontosabban a gimi 2. évében vagyok). Ennek ellenére szeretnék előretervezni, amennyire lehetséges, de már most is úgy érzem; elkéstem vele.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Továbbra is várom a javaslatokat!
Azért ne írd le magad ilyen gyorsan ;) Előtted még az élet!
Azt javaslom, hogy kezdj ismerkedni a nyelvvel! Ajánlom a Genki I/II, ill. a japanese fog everyone I. c. könyveket. Ezeket egyébként NCORE-ról simán le is töltheted ;)
Hallottál valakit, akinek mondta aki látta...
Legendák helyett a valóság. A Károli az összes szakjával együtt harmadrendű egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!