Most csináltam emelt érettségit németből. Hogyan tudnék olyan szintre fejlődni, hogy 100%-ban és változatosan ki tudjam magam fejezni?
1. olvass sokat, Der Spiegel cikkeit például.
minden mondatot, amit olvasol, elemezd, nyelvtanilag ismersz fel, hogy mivel állsz szembe.
pl. perfekt, feltételes, erős, gyenge igék, vegyes melléknévragozás, passiv, tehát elemezd.
2. az ismeretlen szavakat írd ki a cikkekből.
és alá másold azt a német mondatot, amiben szerepelt, tehát mindig kontextusában tanuld meg.
3. rendszeresen smételj, minden nap reggel és este.
szakértők szerint legalább 16 alkalommal kell egy szót leírni/kimondani, amíg bekerül a hosszútávú memóriába, és rögzül.
4. German with Jenny youtube+Facebook, nagyon jó videókat csinál, rendszeresen használd
5. ha beütöd a youtube keresőbe, hogy ZDF kidob egy csomó ereseti nyelvű vidit, dokfilmektől a krimiig, állítsd be úgy, h. lásd a szöveget is, és minern nap tolj le egy ilyen videót.
6. szóbokrokat tanulj meg
pl.
das Zelt =sátor
aufschlagen =felverni
der Wald = az erdő
Im Wald schlagen wir unser Zelt auf.
Ja és még azt akartam írni, hogy 7 éve Németországban élek, mostanra talán "közel anyanyelvi szinten" beszélek, de anyanyelvi nem leszek. Bár sokan azt hiszik gyerekként jöttem, de nem azt hogy itt születtem. pedig elvégeztem az egyetemet, dolgozom, német férjem van, szóval teljesen németül élek, mégis megmaradt a kevés akcentus és esetleges hibák.
Előtte amúgy már 5 éve tanultam a nyelvet mikor kijöttem 20 évesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!