Ha ötös a középfokú német érettségim, ahhoz mennyit kell még tanulni, hogy C1-es nyelvvizsgát kapják?
Július 1-től számolva kB
A tervem, hogy ősszel osztrák egyetemen kezdhessek
Az, hogy milyen vizsgád vagy milyen iskolai végzettséged van az nem sokat számít, totál eltérö tudásod lehet.
Èn pl 4-re érettségiztem angolból, és következö évbe au-pairnek mentem és szinte nullának éreztem a nyelvtudásomat. Az ok, hogy a nyelvtan alapjaim meg volt, így gyorsan bele lendültem, de azért még normálisan kommunikálni sem tudtam.
C1-es nyelvtudás németböl kb olyan, hogy gond nélkül tudsz egy hivatalos papírt kitölteni, megírni. Ha az utcán leszólitanak, hogy merre van a templom, akkor nem gondolkodsz és makogsz, hanem rögtön elmondod, mintha magyarul mondanád, max pár nyelvtani hibával. Ha bemész egy társaságban ott tudsz folyékonyan kommunikálni, élményeket elmesélni, és megérted a Jürgen nyári utazásáról a beszámolót, és hozzá is tudsz szólni...
Németből van középszintű, emelt szintű érettségim, és közép- és felsőfokú nyelvvizsgám is, tehát a teljes kört bejártam.
Az angolhoz képest picit nehezebb a német középszint, de az angol emelthez képest kisebb az ugrás az emelt szintnél. Viszont tény, hogy a felsőfok nehezebb, mint az emelt szint. Én az Origónál csináltam, és meglepően jól sikerült mind az írásbeli, mind a szóbeli magnós része. A szóbeli beszélgetés viszont zavaros volt, elvont témákkal. Ki merem jelenteni, hogy a felsőfokú magnó könnyebb volt, mint az emelt szintű magnó, de ez lehet, hogy csak véletlen volt.
A kérdésre válaszolva, középfokú érettségi nincs, gondolom, középszintről beszélsz. A középszint és a felsőfok NAGYON MESSZE vannak egymástól. (B1 - C1) Szerintem csináld azt, amit én: bejelentkezel emelt szintű érettségire, függetlenül arról, hogy kell-e a továbbtanuláshoz vagy sem. Arra készülj fel, ha jól sikerül, B2-vel felérő papírt kapsz róla. Közben elmehetsz középfokú nyelvvizsgára is, és onnan még mindig sok meló a felsőfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!