Szerintetek érdemes annak különvàlasztania az angol B2-es nyelvvizsgàt (íràsbeli külön, és szóbeli) akinek nehezebben megy az angol?
Mert elvileg ugye így több szàzalékot kell elérni, ha jól tudom.(BME -re szeretnék menni, amúgy.
Előre is köszi!
Nem tudod jól - nem többet kell elérni, hanem bizonyos feltételek mellett kompenzálhatod pl. a szóbelivel, ha az írásbeli gyengébb (vagy fordítva). [link]
De: Az ilyesfajta szabályok eltérnek attól függően, hogy melyik nyelvvizsgáról van szó.
Nekem a német volt külön, fél évvel elcsúsztatva. Tehát az elsőre is izgultam, aztán fél évet megint izgulhattam folyamatosan, nem a legjobb emlék. Ha nem vagy ilyen típus, akkor mindenképpen ajánlom a szétszedést, mivel a végére különösen jó eredményt értem el magamhoz képest.
(Viszont az igaz, hogy így ha az egyik 40%, a másik pedig 100%, akkor a negyvenet buktad, míg a komplex sok helyen sikeres lenne.)
A komplex angolom egy napon zajlott le, nagyon kimerítő volt 6 órán keresztül a maximumot nyújtanom. Az írásbeli végére fáradtam el a leginkább, így a levél nem lett olyan jó, mint akartam. Ám a nap végén úgy memtem haza, hogy soha többé nyelvvizsga!
Euroexam volt az angol, origo a német. (Előbbinél a hallgatás kegyetlen volt, a másiknál tisztán érthető, ráadásul háromszor lehetett meghallgatni.)
Sajnos BME-s tapasztalatom nincsen.
A BME viszonylag nehéz, úgy tudom. Nézd meg a DExamot. Ott kiválaszthatod, hogy humán vagy reál témájú szövegeket kapj-e bizonyos feladatokban, ami jól jöhet, ha már kialakult érdeklődési köröd van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!