Miért nem merek még itthon sem beszélni, magamban sem?
Egyedül vagyok otthon, nem hall senki, mégsem merek beszélni, mert amikor elkezdek a tükörnek magyarázni, csak akadozva jönnek ki a szavak, azok is rosszul, helytelenül, nem jó szórendet használok nem a megfelelő szót rakom a mondatba, így a jelentés is megváltozik stb.
Utálom magamat hallgatni ahogy beszélek, ezért inkább hagyom is az egészet.
Írva folyamatosan tudok valamiről beszélni, ott alig emelem fel a tollat a kezemből.
Tudom, gyakorolni kéne, de ilyen bénán ha még ravenni sem tudom magam, mit kezdjek? 2 hét múlva vizsga.
*ja és írva még a szórend is jó és a ritkán használt szavak is eszembe jutnak, tehát választékosan, sok szinonimát használva írok.
Szóban pedig csak nagyon alap gagyogás szinten vagyok
ne nézz a tükörbe, úgy még rosszabb
egyébként ez nem furcsa, sokan hülyén érzik magukat ha maguban beszélnek, nem mindenki szeret hangosan tanulni. jobban tennéd ha egyszerűen csak suttognál az nem lesz olyan kellemetlen szerintem :D
amúgy persze beszélni sokkal nehezebb mint írni, mert amikor beszélsz sokkal gyorsabban kell gondolkodnod mint amikor írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!