Ha valakinek nem sikerül a nyelvi alapvizsga, akkor inkább hagyja ott az egyetemet?
Nyelvszakos vagyok és az első év végén van egy alapvizsgánk, ami tulajdonképpen egy nyelvvizsgaszerű vizsga, C1 szinten. Írásbeli (olvasásértés, nyelvtan, íráskészség - csak akkor lehet továbbmenni a szóbelire, ha ez sikerül) és szóbeli (hallásértés és beszédkészség) részből áll. Bizonyos tárgyakat csak akkor lehet felvenni, ha már megvan ez a vizsga, így ennek hiányában mindenképpen csúszik az ember.
Én most voltam, most kellene megcsinálnom. Az első alkalommal a nyelvtan részéből nem lett meg a minimum pontszám, így ezt elbuktam. Emiatt újra kellett csinálnom (egy vizsgaidőszakon belül meg lehet ismételni) és még nincsen meg az eredménye, de megmondom őszintén, hogy annyira nem bízom benne... Nem érzem, hogy sokkal jobban sikerült volna.
Már egy ideje gondolkozom rajta, hogy mi legyen, ha nem sikerül... Nem tudom, hogy mégis milyen különbséget jelentene, ha mondjuk a következő félévben újra megpróbálnám, mert nem tudom, hogy hogyan tudnék rá készülni mégis mit és hogyan kellene rá gyakorolnom (nem adnak ki feladatlapokat, max. órán gyakoroltunk egy-kettőt és beszedik, de a következő félévtől már nem is lesznek ilyen óráink). A jegyeim amúgy jók, az órákkal és a feladatokkal nem volt semmilyen problémám, de ez valahogyan nem megy. A nyelvtan talán a legrosszabb, holott abból szinte csak ötöseim voltak. Ezen belül is van egy szókincses feladat, amitől a legjobban tartottam, mert ha nem ismerem, akkor kész vége. Olyan szavak voltak benne, amiket még nem is láttam, nemhogy nem értem vagy nem használom. Szóval lehetséges, hogy felesleges próbálkozni vele, mert úgysem sikerülne és csomó félévem elmenne rá, csúsznék stb. Sokan mondják is, hogy akinek ez nem megy az mégis mit keres itt, ez a minimum stb. Míg mások szerint nem kell feladni, sokan buknak, majd egyszer sikerül.
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!