Az angolok nem is mondják az alanyt, miért?
2 hetet voltam kint Londonban,és azt vettem észre,hogy kb senki nem használja az alanyt, senki nem kezdi úgy a mondatot,hogy I.....
Ez miért van? Itt a suliba nagyon görcsösen ragaszkodnak az alanyt mindig mond.. hát ezek után nem fogom mondani
Szerinted te hány magyar nyelvtani szabályt tudsz majd idősebb korodra? :)
Nem tudom, mitől lehet, amerre én jártam (Plymouth és környéke), és akikkel, angolokkal eddig találkoztam, ott és azok mondták az alanyt is. Talán csak azért, mert magukról beszélnek, és azt nyilvánvalónak tartják, hogy kiről van szó. Ha másról beszélnek sem mondják?
Angliában jártam iskolába.
Ott teljesen más az angolóra, nem olyan mint Magyarországon a magyar. (Általánost még Magyarországon kezdtem).
Mi nem tanultunk nyelvtani szabályokat szinte soha. Egyedül csak a szövegértést nyomták orrba-szájba. Romeo and Juliet, Of Mice and Men, meg hasonló műveket olvastunk, megnéztük a filmet is, majd azokból írtunk dolgozatféléket.
Szóval szövegértésen és fogalmazások írásán kívül mást nem tanultunk.
Mivel külföldi voltam, így voltak különóráim ahogy angolt gyakoroltunk, de ott is csak a szavak helyesírásával foglalkoztunk leginkább, meg talán-talán az olvasással. De ott sem hangzott el egy nyelvtani szabály sem, még a kiejtéssel sem foglalkoztunk.
Más tantárgyakból, mint például a matek, nagyon sok hasznát vettem a magyar általánosból. Még 11. osztályban is előnyben voltam mindenkivel szemben, hisz én azt már 5. vagy 6. osztályban tanultam Magyarországon..
Ebből kiindulva én nem csodálkozok ha valaki nem ismer egy nyelvtani szabályt sem. Hacsak nem megy angol A level-re, vagy egyetemen tanulja ezt.. Ott lehet más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!