Melyek a legjobb angol online szótárak?
Figyelt kérdés
Ezeket ismerem: Google Translate, szotar.net, Linguee.
Ezeken kívül még ismertek olyat ami jól fordító, megbízható?
#Amerika #Kanada #Anglia #Amerikai Egyesült Államok #anglisztika #nyelvvizsga #angol #Írország #szótár
2019. ápr. 21. 13:16
1/7 A kérdező kommentje:
*jól fordít
'ó' nélkül
2019. ápr. 21. 13:17
2/7 anonim válasza:
Sztaki, bab.la (ez utóbbit nagyon szeretem, mert rengeteg példámondatot felsorakoztat már létező fordításokból)
3/7 anonim válasza:
bab.la +1, meg ezenkívül a linguee-t használom, azt említetted is
4/7 anonim válasza:
Akármilyen angol-magyar online vagy papír alapú szótárat használsz, ha teljes biztonságra és precizitásra akarsz törekedni, akkor az ismeretlen szavakat keresd ki egy egynyelvű online angol szótárban is, pl. a Collins-ban. Erre azért van szükség, mert itt a szavak lehetséges jelentéseit hosszabban körülírják, így biztosabban meg tudod érteni az eredeti közlési szándékot és annak árnyalatait. Ezzel sokkal több támpontot kapsz ahhoz, hogy a legszöveghűbb fordítást válaszd, mint ha mondjuk egy 15-ös magyar szólistából megérzésre választasz ki egy szót. Különösen választékosabb, irodalmi szövegeket lehet könnyen félrefordítani, eltorzítani, ha az ember nem vigyáz és nem gondolja át alaposan az író szándékát, üzenetét.
5/7 anonim válasza:
Szia!
Én ezt használom:
Ha tudsz legalább egy kicsit angolul, akkor prímán el lehet boldogulni vele. :)
6/7 anonim válasza:
Mint #4. Csak én az oxfordit használom, mert papíron is az volt az első (egyébként, ha nem érzed kielégítőnek bármelyik egynyelvű javaslatait, jó megnézni akár négyet is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!