Mennyire gyakori, hogy egy szóbeli nyelvvizsgán valaki visszaadja a tételt?
Még mielőtt bárki elkezdené a "Tanulni kellett volna" típusú pocskondiázást, leszögezem, hogy a nyelvtudásom még nincs a megfelelő szinten, csak egyfajta kényszerből próbálom meg elsőre a nyelvvizsgát egy munkahelyi kötelesség miatt.
Tételeket egyáltalán nem tanultam. Ha nem valami általános témájú tételt húzok ki, akkor valószínűleg egy szót sem fogok tudni hozzászólni.
Kedves Utolsó!
Látod, ennyire készültem, hogy még ezt sem tudom. :)
A nyelvvizsgaközpont honlapján fel vannak sorolva a témakörök, de akkor ezek szerint nem tételhúzás van? Hogy működik? A vizsgáztató kérdez?
A nyelvvizsgaközpontoktól függ, hogy milyen a vizsga lefutása. Általánosságban van képleírás, ahol csak pár mondatot kell róla beszélni, utána rá kell térni a témára, saját tapasztalatokra...
Van szituáció, amikor a másik ember a főnököd/barátod/a pincér/egyéb, és meg van adva, hogy milyen témában társalogjatok. (Pl: rendelj egy komplett ebédet levessel, főltellel és desszerttel, a megfelelő udvariassági formában) Erre a másik fél válaszol, arra megfelelően kell reagálni.
És van olyan, hogy kérdéseket tesznek fel a honlapon található témakörökhöz kapcsolódva, de összevissza, többől is többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!