Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » BME nyelvvizsgáról tapasztalatok?

BME nyelvvizsgáról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban megyek BME középfokú angol nyelvvizsgára, és érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van a vizsgával kapcsolatban. Írásbeli, szóbeli egyaránt érdekelne.

2019. ápr. 1. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
64%

Most tettem le nemrég.

Őszinte leszek. Annyira nem érdekelt, írás- és szóbeli ~80% lett, de a magnót először lekéstem, majd ittasan mentem be és úgy írtam meg az írásbelit, a szóbelire meg ki sem aludtam magam, és kb. hulla voltam.

Nagyon könnyű, ahogy az angol érettségi is az volt, csak a tanárok, meg az egész rendszer annyira komolynak és durvának állítja be, pedig tanulni sem kell rájuk. Pár aranyszabályt kell tudni, amit ha betartasz, akkor simán menni fog, még ha sokat rontasz is.

Nem tudom szükséged van -e ezekre a tanácsokra, de pl. folyamatosan beszélj, vázlatokból tanulj és értsd amit mondasz, ne magolva sorold fel amit tanultál, stb.

És ne felejtsd el visszaigényelni a pénzed, ha sikeres lett a vizsga! Én is most tettem meg. Sok sikert.

2019. ápr. 1. 17:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Esetleg a levél témájára emlékszel? Te írtál dátumot, mert nekem fogalmam sincs kell-e.

És a szóbeliről tudnál mesélni?

Mennyire várják el a prezentációnál a folyamatos önálló beszédet? Segített a vizsgáztató?

2019. ápr. 1. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha lesz még kérdésed akkor privátban írj.

Úgy emlékszem nem írtam dátumot, nem kellett.

Valójában minden nagyon egyszerű, az izgalom az ami max. Stresszessé teszi.

Bementem egy teremben, ott várt a két jofej tanárom, leültem, és kérték a személyim, majd mondták hogy lapozzak egy könyvben. Lapoztam, és sajnos már nem emlékszem a témára, de nagyon könnyű volt.

Hát, várják hogy te beszélj, persze ha egyszer belekerdeznek és utána jól tudod mondani tovább nincs semmi, de jó ha magadtól tudod mondani végig. És igazából nagyon rövid ideig kell beszélned, gyorsan fog telni. Aranyszabaly az, hogy hablatyolj, részletesen is beszelhetsz, hosszan, számodra felesleges dolgokról is.

A vizsgáztató, a tanárom bólogatott ha vártam arra, hogy jót mondtam e, és mosolyogtak. De ez tanártól is függ.

Mint egy sima felelés kb. Olyan.

Javaslom hogy értsd amiről beszélsz, magyarból tudj róla beszélni először és hablatyolni, utána angolul.

2019. ápr. 4. 09:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged!:)
2019. ápr. 7. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!