Angol vagy német nyelvű tankönyvből érdemesebb dánul tanulni?
ha neked nem létszüksélet a dán, pl ott élsz vagy oda mész ki vagy egyéb okokból, akkor ne a dánt válaszd válasz a norvégot, ők értik meg legjobban a másik kettőt, a dán és a svéd van legtávolabb egymástól.
anyanyelvi svéddel élek, beszarás, :néha kérdezek, hogy most én vagyok ennyire debil? a válasz : nem mert ez dán :D norvég azzal lehet mindkettőt érteni
Cimbora , te ugyan nem fogsz dánt tanulni otthon , az azok közé a nyelvek közé tartozik , amikhez kell ám a tanár , a nyelvtan nem nagy kunszt német és angol után , viszont a kiejtés....
Tudtommal angol nyelven sokkal kidolgozottabb nyelvkönyveket adnak ki , a skandináv nyelvekről , de mint említettem a Dán az 1#/2# leghasznosabb skandináv nyelv (max az izlandi előzi meg ) , Dánia gyönyörű ország , de a nyelvük meg tanulása nem éppenséggel leány álom , még tanárral sem .
Ha mindenképpen próbálkozni akarsz vele akkor angol tankönyvel próbálkozz .
Az építő hozzászólásokat nagyon köszönöm!
Utolsónak: "Cimbora", te most azt állítod, hogy tankönyv nem kell a nyelvtanuláshoz? Mert akkor nagyon el vagy tévedve. :)) Senki nem mondta, hogy ne akarnék tanárt keresni vagy tanfolyamot, de ez csak egy kis része a dolognak. Nem a heti 2x60 perc óra alatt tanul meg az ember egy nyelvet, amit oktató társaságában tölt, hanem a plusz otthoni tanulás, gyakorlás során. Amihez véleményem szerint elengedhetetlen egy jó tankönyv. Mindkét nyelven találtam amazonon jónak tűnő könyveket, nagyjából azonos áron. Azért hajlanék a német felé, mert azzal több hasonlóságot látok így laikusként,és talán úgy könnyebb megérteni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!