3000 angól szó aktív használata elegendő az emelt érettségihez?
Figyelt kérdés
Érettségi feladatokban rengeteg idegen szó van számomra, ezt a 3000-et ha bevágom segít?2019. febr. 15. 20:36
1/7 anonim válasza:
Persze. Meg az is persze, hogy sosem fogsz 3000 szót bevágni.
2/7 anonim válasza:
Nem elegendő. A szavak ismerete még nem nyelvtudás.
3/7 anonim válasza:
Igen, segít, de azért én elgondolkoznék azon, hogy akarom-e az emelt érettségit, ha 3000 ismeretlen szót írtál össze eddig gyakorlás közben...
4/7 A kérdező kommentje:
Nem én irtam össze, ezek a leggyakoribbak egy lista szerint és nyilvan sokat tudok belőle.
2019. febr. 16. 06:35
5/7 anonim válasza:
A szókincsfejlesztés jó dolog, de ha nekiállsz bemagolni ennyi szót az soha nem lesz aktív. Azok a szavak maradnak meg, amiket szövegkörnyezetben tanulsz meg. Azokat utána használni is fogod.
Javaslom tanulj meg dalszövegeket (sokat) és nézz filmeket, videókat az adott nyelven. Ezzel ráadásul meg a szövegértésed is sokat fejlődik majd.
6/7 anonim válasza:
"ezek a leggyakoribbak egy lista szerint"
És akkor mi van? Van olyan lista is, amiben a leggyakoribb 10 szó van csak benne. Meg van olyan is, amiben a leggyakoribb 10 ezer. És akkor? Miért pont a 3000-es lista a cél szerinted?
7/7 anonim válasza:
#4: Statisztikai alapon közelítenél meg egy nyelvi érettségit? Semmire nem mész vele, ha betanulod a 3000 leggyakoribb szót, de ártani nem fog, abban is biztos lehetsz. A korábbi emelt érettségiket megírtad már gyakorlásképpen? Mennyire boldogultál velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!