Melyek a legjobb szókincsfejlesztő oldalak angolból?
Figyelt kérdés
A Memrise-hoz hasonló szókártyás oldalak kilőve, mert kipróbáltam és összehasonlítva a google translate-tel sokkal szárazabb és pontatlanabb, hiszen egy szó sokszor min. 4 jelentéssel is bír ezt pedig szókártyával nem lehet megtanulni. A translate-en példamondatok is vannak, szóval olyan oldalt keresek, ami folyamatosan gyakoroltatja velem (daily goal) a megtanult szavakat, mint a Memrise, a megtanulandóakat szövegkörnyezetben ismerteti és nem tartalmaz felesleges, primitív szavakat, amiket már ismerek (and, is). Létezik egyáltalán ilyen oldal? A szókincsem iszonyatosan gyér, ráadásul könnyen felejtek, ezért lenne szükséges folyamatosan ismételni egy szuper módszert követve.2019. febr. 6. 00:03
1/2 anonim válasza:
Nem éppen oldal, de amit javasolni tudok, hogy nézz angol sorozatokat és filmeket először magyar, aztán akár angol felirattal. Én rengeteg szót így ismertem meg. Sőt, kifejezéseket is használnak, amiket nem mindig találsz meg egyszerűen szótárakkal. Szerintem a nyelvtant is sokkal természetesebben tudom ezek miatt használni. Én 5.-ben kezdtem angolt tanulni, de már abban az évben is néztem sorozatot annak ellenére, hogy a nyelvtan nagy részét nem is vettük. Ami az egyetlen hátulütője, amit észrevettem, hogy egy csomó szót ismerek, és be tudom őket építeni a szövegeimbe, viszont nem tudom őket pontosan magyarra lefordítani, mivel angol szövegkörnyezetben és magyar fordítás nélkül jegyeztem meg. Bár nem hiszem, hogy ez akkora probléma lenne. :)
2/2 anonim válasza:
Ez sok-sok oldalból áll, úgy hívják: könyv. Olvass! A szómagolás nem ér semmit hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!