Origo nyelvvizsga?
Legutóbb németből voltam felsőfokon, az azelőttiekre már nem nagyon emlékszem.
A bemelegítésnél arról beszéltünk, hogy szeretem-e az egyetemet, ahova járok, stb.
A képek nagyon rosszak voltak, egy régi kastély étkezőterméről beszéltem, elég zavaros volt.
Az önálló témakifejtésnél a budapesti hajléktalanságról kellett véleményt alkotnom, Debrecenben vizsgáztam, de Pesten tanulok, így azért tudtam róla beszélni.
A szituációra nem emlékszem, de korábban angol felsőfokon ugyanitt egy karambol szemtanúja voltunk én és a vizsgáztató, a helyzetről kellett beszélni, majd a magyar sofőrök szokásaira tértünk át.
A magnózás viszont (német C1-re visszatérve) sokkal egyszerűbb volt a vártnál; konkrétan könnyebbnek éreztem, mint a német emelt érettségi magnózását. Nem voltak háttérzajok, és az az 50-es éveiben járó unott női hang beszélt, de szépen, tagoltan és érthetően. A szobák szellőztetéséről, valamint a hosszabb feladatban Albert Schweitzer munkásságáról volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!