Az izlandi kiejtès a nehezebb vagy a cseh/lenygel/dán?
Menj fel a youtubera és hallgasd meg a nyelveket, nyilván valamilyen szintne szubjektiv hogy melyik a nehezebb.
Az izlandi nyelv kiejtése elfogadható módón szerintem viszonylag könnyű egy magyarnak, a hanglejtés pedig furcsamód szerintem nagyon is hasonlít a magyarra.
A cseh és a lengyel nehéz nyelvek(nehezebbek mint a germán vagy újlatin nyelvek) és ezekben sok a mássalhangzó, szóval az olyan szavak amik úgy néznek ki, hogy (túlzok': smgkrflflse. Ez egy magyarnak furcsa és nehezebb mint az olyan nyelvek amiben sok a mássalhangzó mint a magyarban, pl olasz.
A dánt mondják a legnehezebbnek a skandináv nyelvek közül, de még így is könnyebb a szláv nyelveknél. A kiejtését is a legnehezebbnek mondják, én ezt a nyelvet nem szeretem hallgatni szerintem nagyon monoton, ronda és nehéz a kiejtése egy magyarnak, sőt még a norvégoknak, svédeknek is nehéz megérteni és beszélni a dánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!