Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol órán milyen kooperatív...

Angol órán milyen kooperatív feladatokat lehet alkalmazni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

történet előadása szerepjátékszerűen :)

ennél jobb nem igazán van, mivel sima előadásnál sokan ki akarják húzni magukat a feladat alól vagy csak kevesen dolgoznak.

2010. jún. 30. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Kicsit szűkszavú a kérdésed: kinek, miért, mennyi idő alatt? Pl van egy olyan kicsit kegyetlen játék, hogy mindenki kap egy foglalkozást, hőlégballonnal felrepülnek, de túl nehezek, ezért egyiküket ki kell dobni, mindenki magyarázza meg, hogy miért ő a legfontosabb a társaságban. Szavazással döntenek. (Mondjuk, lehet, hogy nem a hőlégballon a legjobb keret, de valami ilyesmi.)
2010. jún. 30. 11:44
 3/5 A kérdező kommentje:

bemutató órám lesz a nyelviskolába, és most előálltak a kooperatív technikával, erről én sosem halottam. van valami pár száz oldalas könyv, amit nem szivesen olvasnék el...

amúgy 5-10-15 perces feladat kellene, amit totál kezdőknek is be lehet vinni... a hőlégballonos jópofa, de max. pár kérsét tudnak még egymásnak feltenni :)

2010. jún. 30. 13:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg valami lakótelepet/falut kellene tervezni, közösen kitalálni, hogy mi legyen benne, pl milyen bolt, mikor legyen a nyitvatartása, milyen házakat építsenek, aki a csoportból ügyes, az rajzolja le, vigyél mindenféle színeseket meg kartonokat, ollót, ragasztót. A javaslattétel szerkezeteit kell pre-teach-ni, pl why don't we, what about ...ing, (I don't think)it's a good idea. Legalábbis nekem ilyesmi jut eszembe a kooperatív technikáról anélkül, hogy olvastam volna a könyvet. Tehát, hogy mindenkinek megvan a maga feladata, és közösen kell egy végterméket létrehozniuk miközben angolul beszélnek.
2010. jún. 30. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Közben az alapján a néhány mondat alapján, amit a neten találtam a témáról rájöttem, hogy a léghajós nem menne el kooperatívnak, mert bár közösen hoznak ki egy végeredményt, nagy szerepet kap az egyéni versengés, ami a kooperatív technikának pont ellentmond. Számolj be, hogy mit alkottál.
2010. júl. 1. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!