Megéri kéttanra menni?
Én nem ajánlom, mert ha nem elsőrangú tanárt fogsz ki, akkor csak időpocsékolás. Az unokatestvérem kéttanba járt, de nagy nyűglődés és szenvedés volt a 0. év - és még csak nem is volt hatékony. Én "sima" nyelvtagozatra jártam, a mi osztályunknak sokkal jobbak voltak a nyelvvizsga eredményei.
Én inkább a sima nyelvtagozatot ajánlom, ha erre nincs lehetőség, akkor suli mellett tanulj nyelvet! A gimis években a nyelvtanulás kb. a legfontosabb
- akárhogy alakul a sorsod, jól fog jönni
- soha annyi időd nyelvtanulásra nem lesz, mint a követező években
Egyébként kéttannyelvűn idegen nyelven van nagyon sok tárgy, plusz mivel idegen nyelven kell is 2-ből érettségizni (töri, plusz még civilizáció vagy ilyen), alapból megkapod a felsőfokút. A 0. év tényleg gagyi.
Szwrintem megéri, de szakközépben nem tudom mennyire színvonalas.
Szerintem megéri ha jó hírneve van a giminek ahova járni fogsz, az érettségivel kapsz felsőfokú nyelvvizsgát is. De azt tudod, hogy nulláról kezdik-e vagy már olyanok járnak oda akik tanultak németet? Mert ha nulláról kezdenek, akkor neked lehet, hogy időpocsékolás lenne az a plusz egy év.
Az lenne a jó, ha leírnád pontosan melyik gimiről van szó, így ha valaki ismer olyat aki oda jár az tudna mondani róla véleményt.
Nem gimnáziumba menne...
De mindnehol elölről kezdik, ez tuti...
Igen, mindenhol elölről kezdik, de a nyelvtudás hatalom. A mi giminkben is erős a nyelvoktatás a kéttanban, az öcsém felsőfokú nyelvvizsgával jön ki, és folyékonyan beszél németül. ;)
Szerintem megéri, én angolul is csak így úgy tudok. Külföldre is elmehetsz vele egyetemre, de magyarországi diploma mellé is ha van folyékony nyelvtudásod, az nagyon nagyot dob a munkaerő piaci kelendőségeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!