Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri kéttanra menni?

Megéri kéttanra menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy szakgimi,ami erős,és van kéttan oktatása is (nevezetesen német). Én németet tanultam ovitól 8.-ig! Nehéz a kéttan? Ajánljátok? Kérem csak normális választ írjatok,és tapasztalatból! Köszönöm! :)

2019. jan. 20. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem ajánlom, mert ha nem elsőrangú tanárt fogsz ki, akkor csak időpocsékolás. Az unokatestvérem kéttanba járt, de nagy nyűglődés és szenvedés volt a 0. év - és még csak nem is volt hatékony. Én "sima" nyelvtagozatra jártam, a mi osztályunknak sokkal jobbak voltak a nyelvvizsga eredményei.

Én inkább a sima nyelvtagozatot ajánlom, ha erre nincs lehetőség, akkor suli mellett tanulj nyelvet! A gimis években a nyelvtanulás kb. a legfontosabb

- akárhogy alakul a sorsod, jól fog jönni

- soha annyi időd nyelvtanulásra nem lesz, mint a követező években

2019. jan. 20. 11:45
 2/6 anonim válasza:

Egyébként kéttannyelvűn idegen nyelven van nagyon sok tárgy, plusz mivel idegen nyelven kell is 2-ből érettségizni (töri, plusz még civilizáció vagy ilyen), alapból megkapod a felsőfokút. A 0. év tényleg gagyi.

Szwrintem megéri, de szakközépben nem tudom mennyire színvonalas.

2019. jan. 20. 20:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ az 1.-nek és a 2.nak! Igazából ebbe a szakgimnáziumban nagyon szinvonalas az oktatás,nem hiába van benne M.o 6 legjobb szakgimnáziuma között! ;) Még nagyon gondolkozok!
2019. jan. 21. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri ha jó hírneve van a giminek ahova járni fogsz, az érettségivel kapsz felsőfokú nyelvvizsgát is. De azt tudod, hogy nulláról kezdik-e vagy már olyanok járnak oda akik tanultak németet? Mert ha nulláról kezdenek, akkor neked lehet, hogy időpocsékolás lenne az a plusz egy év.

Az lenne a jó, ha leírnád pontosan melyik gimiről van szó, így ha valaki ismer olyat aki oda jár az tudna mondani róla véleményt.

2019. jan. 24. 17:56
 5/6 anonim válasza:

Nem gimnáziumba menne...

De mindnehol elölről kezdik, ez tuti...

2019. jan. 24. 18:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, mindenhol elölről kezdik, de a nyelvtudás hatalom. A mi giminkben is erős a nyelvoktatás a kéttanban, az öcsém felsőfokú nyelvvizsgával jön ki, és folyékonyan beszél németül. ;)

Szerintem megéri, én angolul is csak így úgy tudok. Külföldre is elmehetsz vele egyetemre, de magyarországi diploma mellé is ha van folyékony nyelvtudásod, az nagyon nagyot dob a munkaerő piaci kelendőségeden.

2019. jan. 27. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!