"Nekem a jövő hét lenne jó. " Hogy van ez németül?
Figyelt kérdés
Mir wäre nächste Woche gut.
Vagy
Mir würde nächste Woche gut sein.
Vagy mindkettő helyes?
Melyiket jobb használni?
2019. jan. 10. 10:37
1/6 anonim válasza:
Szerintem helytálló így is:
Die nächste Woche wäre gut für mich.
2/6 anonim válasza:
Vagy, ha nen tudjuk ezt így lefordítani, akkor élünk a flrdítói szabadságunkkal, és azt mondjuk: Gehen wir am nächsten Woche. Azaz menjünk a jövő héten. Vagy: Die nächste Woche ist gut für mir. A jövő hét jó nekem. Feltételes mód nélkül is közel visszaadja a jelentést, nem kell mindent túlbonyolítani
3/6 anonim válasza:
"Vagy, ha nem tudjuk ezt így lefordítani, akkor élünk a flrdítói szabadságunkkal..." --- Ilyen van. Csak akkor nem illik másoknak tanácsot adni. Úgy meg különösen nem, hogy az alapvető német nyelvtannal sem vagyunk tisztában: "am" nächsten Woche (DIE Woche!).
"nem kell mindent túlbonyolítani" --- Hát valóban nem kell. Elég csak annyit lefordítani, amit a kérdező kérdezett :):)
Mir wäre die nächste Woche gut/passend. (auch: Für mich wäre...)
Mir würde die nächste Woche (gut/am besten) passen. (auch: Für mich wäre...)
4/6 anonim válasza:
Bocsánat, német nyelvtanból valóban nem állok a helyzet magaslatán. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy amikor én olyan helyzetbe kerülök, hogy mondanom kell valamit, de nyelvtani/szókincs hiányosságok miatt nem megy vagy nem vagyok benne biztos, akkor megpróbálom egy kicsit leegyszerűsíteni a mondandómat, még ha egy árnyalatnyit változik is a jelentése. Ez csak egy személyes tanács a mindennapi élethez.
5/6 anonim válasza:
Az 1.és a 3.válasz jó. A 2.több okbol is rossz. A kérdeshez semmi köze, no meg Gehen wir am nächsten Woche, abszolut no go. Hamár, akkor Lass uns gehen, na de hova??? nächste Woche, vagy in der nächsten Woche.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. jan. 15. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!