Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angolok/amerikaiak miert...

Az angolok/amerikaiak miert nem beszelnek helyesen a nyelvukon?

Figyelt kérdés
Az enekesekre gondolok, pl justin bieber szamban my mama dont like you, vagy lattam kiirva egy kerdest egy eminem dalszoveg kapcsan. Es sok ilyen van, am is are meg e/3 vegen nincs s stb. Miert, a rim vagy hogy mondjam a hangzas miatt hasznaljak helytelenul?

2018. dec. 22. 08:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

De vicces ilyet olvasni, hogy te a tanult angoloddal akarod megmondani anyanyelvűeknek, hogy mi helyes és mi nem... Egyébként csak jelezném hogy a nyelv is változik, alakul, nem egy statikus valami. Ez a változás manapság egyre gyorsul.

Simán lehet hogy valamit már nem úgy használnak ahogy a te tankönyvedben le van írva.

Szerintem tanult angollal ne akard jobbban tudni az anyanyelvűeknél, hogy mi helyes és mi nem.

Ja, és ha már átmentünk nyelvtannáciba, akkor írhatnál mondjuk ékezetekkel, legalább addig amíg mások nyelvhasználatát fikázod...

2018. dec. 22. 08:59
 2/14 anonim ***** válasza:
9%

Gondolom, már vagy 1-2 éve tanulod az angolt, és jobban akarod tudni az anyanyelvieknél, hogy milyen helyzetben mi a helyes, pedig fogalmad sincs róla.

Hidd el, ök jobban tudják, hogy mit hogy kell mondani, mégha neked a minimális tudásoddal nem is felfogható!

2018. dec. 22. 09:22
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Én magyart se sokat ismerek, aki helyesen írna és beszélne. A szép kiejtésről nem is beszélve. Attól, hogy az anyanyelve még nem tudja helyesen.
2018. dec. 22. 09:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszolók is tudják, hogy valóban sok helytelenség fedezhető fel dalszövegekben: stilisztikai szempontból érdekes, hogy időnként pl. nem teszik ki az -s végződést, vagy dupla tagadást használnak, stb. Eleinte ezért inkább ne egész mondatokat, csak egy-egy szót próbálj eltanulni dalszövegekből.
2018. dec. 22. 09:42
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Még senki sem legalizálta a mama don't like you-t.

De vicces ilyeneket olvasni, ahol meg sem jegyzik, hogy igen, ez még a ma délben érvényes standard szerint is azon kívüli lesz.

2018. dec. 22. 11:08
 6/14 anonim ***** válasza:
45%
Pont azert, amiert a magyarok kozul sokan keptelen helyesen hasznalni a hatarozott es hatarozatlan alakokat vagy - nákolnak összevissza minden személyben.
2018. dec. 22. 11:29
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem feltétlenül faragatlanság kérdése, a nákozás is vidékekhez köthető, a helybéliek számára szokásos beszédet meg kultúrlény nem kifogásolja. :)

Néprajzosok feljegyeztek az Appalache-hegység lakóinál négyszeres tagadást. :)

Berkshire-ben a see múltidejére szokásos a seed és a sawed is.

Van, ahol a thou art szokásos.

Egyszer hallottam egy angolt, amint válaszolt a kérdésre, hogy mi az értéke a have to olyan kérdező formájának, hogy: have I to go? Azt mondta: bár anyanyelviektől hallható, ti ne használjátok. Szerintem ez a línyög.

Stb.

2018. dec. 22. 12:10
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Termeszetesen nem tajegyseghez kotheto sajatossagokrol beszeltem, hanem amikor emberek nem tudjak tenylegesen megfeleloen hasznalni. Ugyanigy a ba/be/ban/ben esete.
2018. dec. 22. 12:54
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Talán el kéne vonatkoztatni attól, amit a magyartanár a fejedbe töltött, hogy csak úgy lehet mondani egy nyelvben valamit, ahogy a nyelvtankönyvben le van írva.
2018. dec. 22. 14:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Latom nem sokan ertettek a kerdesemet, vagy nem sikerult valaszolni ra erdemben.
2018. dec. 22. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!