Fél év alatt eljutni az angol felsőfokig?
15 éve nyelvvizsgáztam középfokon angolból, azóta ritkán használtam a nyelvet. Szeptemberben szeretném elkezdeni a jogász szakot levelezőn aminek feltétele az angol emelt szintű érettségi.
Mivel a régi rendszerben érettségiztem ezért most nekem is le kell tennem az emelt angolt. Sajnos a középfokú nyelvvizsgát nem fogadja el egyik egyetem sem, de ha meglesz az emelt angolom, akkor kapok még egy középfokú nyelvvizsgát :) Szóval, jól ki van találva ez az új rendszer, nem mondom.
Na de a lényeg most az, hogy szerintetek ha elkezdek nyelviskolába járni jövő héttől magántanárhoz (tehát nem csoportos képzésre), akkor lehetséges, hogy a májusi (vagy júniusi?) érettségikre elérjem a felsőfokú szintet?
Azért írtam így mert azt olvastam a neten, hogy az emelt érettségi majdnem egy felsőfok szintjén van.
Gondoltam ha már járok tanárhoz akkor legyen a cél a felsőfok, májusban megpróbálom az emelt érettségit és ha nem sikerül akkor is folytatom tovább a tanulást, csak akkor már nem az érettségi kedvéért hanem a felsőfokú vizsga kedvéért.
De igazából nem tudom, nyelvvizsgázni sem mostanában voltam és középiskolába is rég jártam.
Köszi! A vizsgát az egyetem tartja, annyi a különbség egy átlag érettségihez képest, hogy ha sikerül akkor nem lesz egy általános emelt szintű érettségi papírom amit bárhol felmutathatok, hanem az adott egyetem felvételijekor számítják bele a pontokba.
De, hogy egy emelt angol mennyire nehéz arról fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!