Figyelj szerintem egyaltalan nem gaz amikor egy ismeretlennel kell beszelni. Ajanlom a TELC-et. Ha vege az irasbelinek, akkor kirakjak a terembe a szobelis parok nevsorat. Ha korbekerdezed az embereket, akkor szerintem ugyis megtalaljatok egymast... Aztan megbeszelhetitek, hogy hogy menjen, altalaban van boven ilyen szabadido. Majd bekuldenek egy terembe, kidolgozzatok a kapott temakort (20 perc... nagyon sok), bementek a terembe es beszelgettek.
En a szobelitol feltem a legjobban, de kozben rajottem, hogy nem kell. Csak beszelgessetek es mindent mondj el, ami eszedbejut a temarol :)
2018. dec. 2. 21:57
3/7 anonim válasza:
A TELC januártól megszűnik. Egyébként én is az Origot ajánlom, vizsgáztatóval beszélsz, a szóbeli eredmény rögtön kint van és nem nagyon szivatnak.
2018. dec. 2. 23:05
4/7 anonim válasza:
Nálunk mindig úgyvolt hogy alapfok Origó középfok TELC Felsőfok ECL..
2018. dec. 2. 23:18
5/7 anonim válasza:
Utolsó: miért? :DD
És ki az a "nálunk"? :D
2018. dec. 3. 02:10
6/7 anonim válasza:
Magántanáromnál,gimibe,nyelvsuliba,általánosba is ezeket mondogatták..TELC felsőfokon szivatós de ugye kiis mennek =marad az ECL felsőre és középre is..Hallottam olyat is hogy az origot külföldön nem fogadják el.
2018. dec. 3. 14:43
7/7 anonim válasza:
Ecl -t es TELC-et is csináltam felsőn. Soha többé nem megyek ECL-re. A hangfelvétel gyalázatos volt. Külföldön nem fogadják el az Origo-t? Az ECL-t se ha komoly helyre mész. Ennyi erővel TOEFL-re, IELTS-re vagy Cambridge -re érdemes csak menni, és 2 évente frissítgetni. Ez szerintem nem szempont, ha nkncs küldöldi célod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!